avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate acopoiu

Activitate acopoiu

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Ideea de baza era sa confirm daca exista temei legal pentru ceea ce sustine juristul, faptul ca nu poate debloca intreaga suma din depozit pana ce minorul implineste 16 ani, lucru care mi se parea un pic ciudat sa fie blocata intreaga suma din cauza a 1/5.
Salut Dapix - din cei 4 majori, 3 au renuntat in favoarea celui de-al 4-lea, in acest caz, mama. Practic, exceptand % care i se cuvine minorului, in acest caz 20%, restul ar trebui sa i revina mostenitorului legal conform succesiunii.
Buna ziua - in urma decesului tatalui meu, mama, care era imputernicit pentru contul lui a anuntat banca iar acel cont a fost blocat pana la definitivarea succesiunii. In urma definitivarii, mentionez faptul ca sunt 5 mostenitori, sotie + 4 copii (unul minor - varsta 15 ani) mama, a prezentat la banca certificatul de succesiune insa juristul bancii sustine faptul ca nu poate debloca suma de bani din depozit pana la implinirea varstei de 16 ani a minorului. Din ce am inteles la notariat, % minorului se blocheaza pana la implinirea varstei de 18 ani, dar restul ar trebui deblocat si restituit mostenitorului, conform succesiunii. Cum se poate proceda pt a debloca suma respectiva? Multumesc