avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Activitate AncaAnisoara

Activitate AncaAnisoara

Sporul de activitate de 15% la care salariu se aplica conform legii 153?Mentionez ca lucrez la un camin de batrani care apartine de consiliul local si sporul de activitate este raportat la salariul de incadrare din ianuarie 2018,este corect?De atunci si pana in prezent salariul meu a mai fost majorat,dar sporul a ramas acelasi.
În codul civil la articolul 729 scrie:Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
De aceea am întrebat,angajatul are salariul jumătate din salariu minim.
Am un angajat cu 4 ore pe zi,având jumătate din salariul minim pe economie,am primit de le executor sa ii rețin din salariu,acesta având un credit neachitate și dat către executare.Pot sa ii fac poprire pe salariu ținând cont ca nu are alte venituri ?
Buna ziua!As dori sa angajez in domeniul vanzari piese si accesorii auto,insa nu stiu ce incadrare COR sa folosesc.Mentionez ca principala activitate a angajatului este aceea de a aduce piese pe comanda la cumparatori/cei care solicita.Multumesc!
Discuție Infiintare SRL
Am avut un SRL,la care am fost asociat unic ,l-am inchis,acum as vrea sa imi deschid alta societate,pot?As vrea tot asociat unic,daca se poate sa imi spuneti si ce costuri sunt acum pentru deschiderea unui SRL...