avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL

Am avut un SRL,la care am fost asociat unic ,l-am inchis,acum as vrea sa imi deschid alta societate,pot?As vrea tot asociat unic,daca se poate sa imi spuneti si ce costuri sunt acum pentru deschiderea unui SRL...
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
AncaAnisoara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:31, 5 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. De costuri intrebati direct la registrul comertului.
Bună ziua!

În cazul în care nu mai aveți calitatea de asociat unic în altă societate cu răspundere limitată, atunci puteți deschide un SRL în care să fiți asociat unic.

Este important de știut că puteți fi asociat unic doar într-un singură societate cu răspundere limitată.

În schimb, puteți avea calitatea de asociat în mai multe societăți.

În termeni de costuri, sunt costurile cu taxele percepute de Oficiul Registrului Comerțului, taxele notariale pentru declarațiile notariale și onorariul avocatului specializat care gestionează procedura pentru dvs.

Sperăm că răspunsul nostru v-a fost de ajutor!

Cu stimă,
Av. ALEXA Narcisa.
Puteți să fiți asociat unic într-un SRL deoarece nu mai dețineți această calitate în vreo altă societate. Vis-a_vis de costuri, în afara taxelor de la registru, care sunt mici, mai este nevoie de capitalul social (minim 200 lei), de costul declarației de asociat și a specimenului de semnătură ce le veți face la notar și de onorariul de avocat (dacă optați pentru serviciile unui avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Deschidere chiosc diananica diananica Buna ziua, as dorii sa imi deschid un magazin mixt de tip chiosc si as dori sa stiu de ce acte am nevoie, practic pas cu pas pentru a deschide aceasta ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva dan chiru dan chiru se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva? (vezi toată discuția)