avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Florinul

Activitate Florinul

Buna ziua,am primit din partea firmei o foaie A4 stampilata cu Registratura cu număr de intrare cum că Firma x aduce la cunoștință că utilizarea telefonului de serviciu(date mobile și telefonie) in alte scopuri decât cele atribuite cu generarea de costuri suplimentare atrage după sine penalizarea celui responsabil.

Am luat la cunoștință : și aici suntem 4 colegi fiecare trebuind să semneze aceasta informare.

Timp de 1 săptămână nu a funcționat internetul wifi la serviciu ,trebuind să folosesc internetul meu(foarte lent,semnal slab) sau cel al tel de serviciu .Am folosit aprox 8-10gb de date (YouTube+email,wapp) colegii folosind restul până la 26. Nu m-i s a spus că nu am voie să folosesc datele mobile dar după acest eveniment trebuia să știu că "m-i s a spus personal de către șef că nu e voie" și că acest eveniment a generat o factura in valoare de peste 400 lei .

Vreau să știu și eu cat de legala e această foaie,ce înseamnă mai exact ?nu as vrea sa semnez nimic de genul
Buna ziua,angajatorul este obligat sa acorde pauza? Lucrez in ture 07;00 19;00 ,12 24 cu 12 48 ,practic 12 ore pe zi munca de birou dar care presupune activitate continua ,practic sunt singur și trebuie să cântăresc masini,sunt momente când vin foarte multe dar si momente când nu vin,dar în general după ora 9 vin destule. Restul de muncitori au mai multe pauze chiar și de 1 ora in intervalul 12-1.Am discutat cu responsabilul meu și mi s a spus că ce i aia că nu există pauză și dacă vreau sa mănânc și sunt întrerupt sa pun mâncarea deoparte și să mi fac treaba. In CIM este specificat faptul că am defapt pauza. O alta problema este programul,normal specificat mai sus dar in unele cauzuri mai speciale(când Suntem doar 2 din 4 colegi)este și de 12 cu 12(unde îmi rămân 6 ore libere când ajung acasă adică somn) dar și 12/24 (când suntem 3)fara repaus săptămânal. Daca se poate sa mi oferiți mai multe informații mi ar fi de ajutor,mi-e că dacă aduc problema asta mai sus ,o sa fiu amenințat că mă dau afara. Multumesc