avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Activitate Franka

Activitate Franka

Multumesc mult gi-jane2. Oarecum m-am lamurit. Ramane sa iau legatura cu cei de la dgaspc. Imi convine si sa raman in locuinta mea si cineva sa ma ajute. Nu stiam ca se poate. Toate cele bune!
Doresc o persoana sa se ocupe de mine. Dar... in limita banilor pe care ii am.
Nu cunosc varianta asistentei sociale. Ma puteti lamuri? Multumesc.


ligiasmeureanu a scris:
apartinatirii au crept de vizita 3ore de trei ori pe saptamana.

Intr-un camin? Fie el si privat. Cum sa fie limitate vizitele? Eu nu am pe nimeni, dar asta mi se pare o absurditate.


florina1967 a scris:

Buna ziua!Nu a ti specificat in ce zona sunteti?In Bucuresti de ex.exista camine private unde sunt conditiif.b.si chiar camine spitale,dar preturile incep de la 2500 lei.Sunt conditii bune,intradevar.Si aveti grija cu cine discutati aceasta problema,pentru ca se gasesc foarte multi ,,binevoitori”.Va doresc mult noroc si mai ales intelepciune!

Stiu, "binevoitori" sunt multi. La noi dau chiar si anunturi in ziare.
Multumesc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mai bine căutați pe cineva din bloc,rude îndepărtate,cunostinte pt a încheia un contract de întreținere,
In schimbul unei sume de bani lunare,procurarea de medicamente ,alimente,îngrijiri medicale le cedati apartamentul .Pare o soluție mai usor de controlat decât varianta dvs,fiind greu de gasit cineva de incredere.

Nu. Am vazut (chiar in vecini) si am auzit de multe cazuri in care ingrijitorul nu si-a facut datoria. In unele cazuri a fost chiar mai rau. La un camin cel putin exista un medic pe loc. Si alte servicii neconditionate de cheful unui ingrijitor.



Adrian ALBU a scris:

Având în vedere că aveți o pensie de 1000 lei și că sunteți dispusă să renunțați la dreptul de proprietate asupra apartamentului pentru serviciile de îngrijire, puteți să negociați condiții mai bune. De asemenea, pentru a fi sigură că cele negociate sunt aduse la îndeplinire întocmai, împuterniciți o persoană, eventual un avocat, ca să monitorizeze prestarea serviciilor și să revoce înțelegerea în caz de nevoie.

O idee buna, multumesc.
Dar tot nu stiu daca exista pe undeva camine care sa accepte ce doresc eu.
Buna ziua. Ma intereseaza daca in tara exista camine de batrani care accepta o locuinta (apartament) contra unei cote de intretinere. Sa o gestioneze ei cum vor, sa scoata bani de pe urma locuintei, proprietatea lor fiind din momentul in care ma accepta.
Am aproape 70 de ani si deja mi-e foarte greu sa ma intretin singura. Nu "de azi", dar va fi necesar sa fac in curand acest pas. Pensia mea este cu putin peste 1.000 lei. Nu as putea fi acceptata decat in caminele unde se contribuie cu 90% din pensie dar sunt 6-8 persoane in camera. As dori totusi ceva mai bun. Nu am mostenitori nici la care sa le las locuinta, dar nici care sa contribuie la intretinerea mea.