avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate Naziha

Activitate Naziha

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa a fost și în cazul meu. Din ce scrieți, ma gândesc ca poate a devenit o practica la cei de la Groupama sa facă escrocherii, ma gândeam ca împart banii cu asiguratul, pentru ca altfel nu îmi explic de ce sa supradimensioneze paguba. Mai întâi escrocheaza firma de asigurari, care apoi își recuperează paguba de la cei ca noi. Inspectorul de daune non auto care a semnat asa zisul deviz se numește Victor Gusetu, iar cel care a făcut procesul verbal de constatare a pagubei se numește Marius Pandelica... Dar, cine știe, probabil ca nu sunt singurii care fac asa ceva acolo.
De la ASF am primit răspuns fix în ultima zi din perioada pe care o aveau la dispoziție ca să răspundă la sesizare (perioada era de 30 de zile). Mi s-a comunicat ca nu sunt beneficiarul asigurării, asa ca nu pot să-mi dea detalii despre dosar, adică nu au făcut nimic. Singura soluție cred ca era/este să depun o plângere penala pentru înșelăciune, dar nu m-am mai dus, trebuia probabil sa angajez un avocat și nu știam pe nimeni. Am avut o confruntare cu individa de sub mine și mi-am dat seama ca a fost o escrocherie, nu știa ce sa mai minta. După incident am făcut asigurarea la casa. Încă ma mai gândesc dacă sa depun plângerea penala, nu cred ca s-a prescris fapta.
Acum am asigurare facultativa care acoperă totul, atunci nu am avut pt ca ne mutasem de curând și nu apucasem sa fac.
Da, este locuit de o vecina, care este și președinte de asociatie.
Eu am sesizat scurgerea pe 15.07.2020, după-amiaza, picura sub maneta care închide alimentarea de la țeava principala, am oprit apa imediat la baie (avem și wc de serviciu, nu a fost o problema sa stam o noapte fără apa) , am sunat la firma specializata, care mi-a trimis instalator a doua zi (a fost totul cu factura), a remediat problema (era o sita înfundata, undeva pe lângă apometru, cred), iar vecina a sesizat pata pe zid și tavan abia sâmbăta după-amiază, pe 18.07.2020. Eu i-am spus ce s-a întâmplat și chiar credeam ca nu a afectat-o, pt ca trei zile nu a spus nimic (probabil umezeala s-a infiltrat în perete treptat). A solicitat sa vina sa verifice vecinul de deasupra mea, acesta a văzut ca la mine este totul perfect uscat sub țevi și nu sunt probleme. Vecinul a fost și la ea și a văzut petele. De asta nici nu cred ca putea sa ii afecteze parchetul (nici nu cred ca are parchet în sas, pt ca acolo are instalata masina de spălat). În deviz se face referire la un hol cu 10 mp parchet de înlocuit și 33mp zugrăvit. Sasul respectiv este de doar 1,79 mp. Devizul trimis este de fapt o captura de ecran, cu niște date aiuristice, un desen inventat, cu măsurători nereale. Am trimis petiția la ASF, în care am inclus și devizul lor si schița apartamentului, de la cadastru, în care se vede clar ca nu exista un astfel de spațiu în zona afectata, le-am atras atenția sa verifice acest aspect. Eu cred ca devizul este o mizerie făcută în graba, dar culmea este ca nici nu mi-au atașat devizul ca un document de sine stătător, oficial, era, cum am spus, o captura de ecran cu trei imagini puse una lângă alta, un Excel cu tabel de preturi și suprafețe, manopera, un desen dubios, chipurile schiță acelui hol, și o poza cu site-ul Dedeman, cu mostra și prețul la parchet de 44 și ceva de lei. Părea o chestie improvizata, sa ia ochii, sa te uiți la poza cu parchetul și cu poza, ca să nu fii atent la detaliile importante.
Astăzi, după mai multe solicitări, am primit pe mail un "deviz regie proprie" de la Groupama, în care s-au trecut reparatii pentru daune inexistente. Au scris despre 10mp de parchet, bineînțeles, din cel scump, zugrăveli de 33 mp, plus diverse (manopera, glet, desfacere parchet-aceeași suprafață, etc), în condițiile în care este vorba în realitate de un sas (holisor) de 1,78 mp, unde își tine masina de spălat, ca altceva nu încape acolo. Nici nu cred ca are parchet în acea zona, ținând cont ca își spala lucrurile acolo. Știu de la administratora ca erau pete doar pe un colt din tavan și pe o porțiune superioara a unui perete foarte îngust. O sa depun acum plangere la ASF, o sa trimit documentele, dar as vrea sa aflu dacă în aceasta situație se poate face și o plângere penala pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Mulțumesc!
Mulțumesc! Vreau sa obtin documentele justificative pentru ca nu cred ca reparația unui perete de 1m latime și 3 m înălțime poate costa atât, Suspectez ca este un aranjament și vreau sa ma protejez pentru cazul în care s-ar putea repeta asa ceva. Dacă nu o sa primesc ce am solicitat, o sa depun o reclamație la ASF. Mulțumesc încă o data!
Mulțumesc pentru răspuns! Am plătit deja suma solicitata, nu am contestat nimic, dar mi se pare normal sa primesc și eu documentele justificative pentru acea suma, nu doar notificarea de plata. O sa trimit o sesizare către companie, dar în cazul în care mi se refuza solicitarea, ce pot sa fac? Sa reclam la ANPC sau unde anume? Pentru ca asa poate oricine sa ceara orice suma, fără a se specifica nimic. În cazul asta ma întreb dacă nu este ilegal sa se solicite plăti fără sa se menționeze exact pentru ce anume. Nu trebuie făcută o evaluare la care sa aibă drept/acces legal și cel care plătește daunele?
Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc reparația, inclusiv curățenia, dar vecina a spus ca are asigurare și ca apelează la firma de asigurari (Groupama) . Săptămâna trecută am primit pri posta somația de plata (2084 lei) în maxim zece zile, dar nu am primit nici un deviz, nici un proces verbal de constatare a pagubelor, nu a fost nici o discuție de informare în acest sens. Am platit suma respectiva, dar mi se pare normal sa știu exact pentru ce anume am platit. Pot întra legal în posesia acestor documente justificative și cum anume? Mulțumesc!
Ma interesează dacă sunt specificate în legislația actuala condiții legate de vârstă și vechime pentru trecere în rezervă din motive bine întemeiate. De exemplu, dacă pot solicita acest lucru având vârstă de 46 ani, vechime 21 de ani (condiții deosebite de munca) încadrat apt limitat de comisia medicala și copil cu handicap grav, pe care îl cresc singur. Mi s-a spus ca ar trebui sa am 50 de ani vârstă și 25 de ani vechime sa pot solicita acest lucru, dar eu nu am găsit nici o mențiune în acest sens. Mulțumesc!