avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate cristian_64

Activitate cristian_64

In legislatia rutiera (codul rutier si normele de aplicare a codului rutier) nu este specificata nici o distanta minima sau maxima in cazul asteptarii in rand la semafor. Si eu am obtinut permisul undeva prin '90 si nici atunci nu se spacifica.
asteptand la semafor venirea culorii verzi sunt lovit din spate de o alta masina si proiectat in masina din fata.
Intrebarea este daca sunt vinovat sau nu de lovirea masinii din fata!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu legea sus mentionata, corpul de control din cadrul primariei are dreptul sa intre in casa si sa efectueze masuratori folosind diverse mijloace de masurare - metru etc sub pretextul ca ei verifica proiectul si executia acestuia; trebuie sa mentionez ca am toate actele - aut de construire, carte tehnica a constructiei - incheiata de dirigintele de santier cu ing de rezistenta constructor si beneficiar, proiectul in sine aprobat de primarie etc. Deasemeni, casa este deja locuita iar autorizatia de construire este valabila. Acum se efectueaza ultimile lucrari la imprejmuire. Proces verbal de receptie se da numai total si nu partial pentru lucrarile terminate.
Practic, ieri cineva de la primarie a venit si a verificat existenta actelor si autenticitatea acestora iar la plecare a spus ca va reveni sa verifice daca proiectul a fost respectat - in speta sa masoare sa vada acest lucru, cand are deja la dispozitie cartea tehnica incheiata de arhitect, ing de rezistenta, dir santier constructor si beneficiar care atesta calitatea lucrarilor de construire efectuate in baza legii 10 si a inca catorva reglementari in vigoare.
Nu stiu ce sa cred - si sa fac - ???
Acest corp de control poate efectua aceste masuratori in baza altor legi??
Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul terenului. Vecinul imi spune ca nu ma pot apropia mai mult de 90 cm chiar daca nu practic in acest zid nici o deschidere de geam sau usa. Alti prieteni imi spun ca distanta minima este 0.6 metrii iar ultimii imi spun ca daca fac constructia cu grinda in consola ma pot apropia cu constructia la cativa cm de hotar.
Va rog sa ma luminati si pe mine - eventual cum pot face?


Multumesc