avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie rutiera - pastrarea distantei fata de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie rutiera - pastrarea distantei fata de masina din fata la semafor

asteptand la semafor venirea culorii verzi sunt lovit din spate de o alta masina si proiectat in masina din fata.
Intrebarea este daca sunt vinovat sau nu de lovirea masinii din fata!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:46, 20 Aprilie 2016
Salut.Iti spun ceva ce imi aduc aminte de cand am dat de permis (acum 20 de ani), la semafor este obligatoriu sa tii piciorul pe pedala de frana si sa pastrezi o anumita distanta (1,5m si 3m) fata de automobilul din fata ta. Daca respecti aceste conditii putin probabil sa lovesti pe cel din fata .
In legislatia rutiera (codul rutier si normele de aplicare a codului rutier) nu este specificata nici o distanta minima sau maxima in cazul asteptarii in rand la semafor. Si eu am obtinut permisul undeva prin '90 si nici atunci nu se spacifica.
Din experienta proprie. In urma cu zeci de ani, pe litoral, asteptam la semafor. Eram al doilea autoturism din rand si dupa mine asteptau inca 3 autoturisme. Un autoturism circuland cu viteza a intrat in coliziune cu ultimul autoturism din rand si a accidentat toate autoturismele din rand. Reparatiile tuturor autoturismelor din rand au fost suportate de societatea de asigurare.
In legislatia rutiera actuala nu exista vreo prevedere cu privire la obligativitatea pastrarii unei distante fata de autovehiculul din fata in cazul stationarii la semafor.
ing. Ioan Ciobanu

Buna ziua, probabil ca nu-i chiar raspunsul dorit dar e bine de stiut, sfatul este dat de un instructor auto: la semafor e bine sa opresti astfel incat sa poti vedea rotile din spate ale celui din fata ta. Asa este, nu stiu daca in legislatie e prevazuta expres distanta.
@costache-d
chiar si respectand aceste conditii exista riscul sa fii proiectat in masina din fata daca esti lovit din spate (e o problema de fizica ce tine forte). Vinovat in aceasta situatie este cel care a provocat, respectiv a treia masina, care a lovit prima.

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza politistului mariussmg mariussmg Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns: Conduceam in Bucuresti cu 70 km / ora pe banda 3 de circulatia avand in fata la 5 m ... (vezi toată discuția)