avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate MirceaWlf

Activitate MirceaWlf

Discuție Radiere P.F.A.
Bună ziua, în anul 2015 am înființat un P.F.A strict pentru a scoate niște bani ce depășeau salariul minim pe economie. În 2015-2016 declarația unică anuală a fost depusă iar de atunci nu am mai lucrat pe firmă, totul absolut 0 până în ziua de azi dar nu am mai depus declarațiile. Întrebarea mea este, dacă vreau să o închid iar totul a fost pe 0 fără acele declarații, va fi o problemă la radiere sau voi primi o anume amendă? Deși nu cred.. fiind totul pe 0, nu am fraudat cu nimic statul..
Întrebare despre pensia alimentară:

Cunosc o femeie care nu a fost căsătorită cu propriul bărbat, acum sunt “divorțați”, vorba vine, însă au un copil ce poartă numele tatălui. Există vreo reglementare/procedură de a-l obliga pe tată la pensie alimentară?
Răspuns la discuția Mostenire/Succesiune după 9 ani
Vă salut, în mod normal acceptarea sau renunțarea la moștenire se face în termen de un an.. în cazul dumneavoastră, trecând 9 ani nu știu ce se mai poate face, nu sunt expert în acest domeniu dar încerc să vă ajut. Cât despre “alți moștenitori”, dacă ar fi existat și alții, fără acordul dumneavoastră nu ar fi putut avansa.
Răspuns la discuția Deces titular credit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate renunța la moștenire. De la data decesului aveți la dispoziție un an pentru a declara acceptarea sau renunțarea la moștenire, prin intermediul unui birou notarial. Cel mai bine vizitați un notar încât să vă îndrume în această procedură.
Răspuns la discuția Deces titular credit
În momentul în care se acceptă moștenirea, automat se preiau drepturile și obligațiile defunctului. Nu se poate accepta doar “partea bună” din moștenire, se acceptă și bune și rele, asta este legea. Vă dau un exemplu, să presupunem că o persoană s-ar împrumuta cu o sumă mare de bani pentru un apartament de lux, dacă această persoană ar deceda, este corect să se preia doar apartamentul, fără datorie? Dacă s-ar proceda așa, ar fi haos, dezechilibru..
Bună seara,

Indiferent că duci copie legalizată sau că ți se aplică ștampilă “conform cu originalul” este același lucru.
Răspuns la discuția Despre consilieri juridici
Cornel Vasile a scris:

Legea 514/2003
art.12
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada în care are calitatea de consilier juridic stagiar.

(2) Condiţiile efectuării stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea şi celelalte condiţii din perioada stagiului sunt cele prevăzute în legea pentru exercitarea profesiei de avocat şi statutul profesional al acesteia, care se aplică în mod corespunzător.
....


Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, dacă am înțeles bine, odată cu înscrierea capăt statutul de consilier juridic stagiar, însă pentru a se considera stagiu activitatea mea, este nevoie să îmi găsesc eu un îndrumător sau îmi va oferi colegiul unul/anumite cursuri ce intră la stagiu?
Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al Consilierilor Juridici sau trebuie dat un anumit examen? Peste tot pe unde am citit se precizează doar examenul de definitivat în colegiu, nimic despre stagiatură.
(sunt licențiat în drept)
Vă salut, îmi puteți explica vă rog diferența dintre promisiunea faptei altuia și stipulația pentru altul? Cu un exemplu concret dacă se poate, ar fi perfect!

Vă mulțumesc!
M-am interesat în mai multe părți și am observat că simplul consum propriu nu este așa grav și se poate scăpa ușor, însă deținerea de droguri se pedepsește “aspru” să zic așa. Nu știu acum în ce circumstanțe s-a dedus că ați comis și infracțiunea de “deținere de droguri”, un sfat ar fi să declarați că le-ați utilizat pentru consum propriu și nu pentru trafic de droguri. Dacă spuneți că nu ați mai avut antecedente, sunt de părere că totul va fi ok.