Cred ca ar fii mai simplu sa-mi spuneti ce lege prevede drepturile cumparatorului si ale vanzatorului unui bun imobil (sau drept de proprietate asupra unui imobil). Daca cineva poate sa ma ajute ii sunt recunoscator, asa nu mai pierdm timpul nici unii nici altii.
Precizez ca nu vom ajunge in instanta sub nici o forma. Termennul a expirat, dupa cum am scris mai sus. Suntem in situatia de a vinde casa si nu stim ce drepturi avem in legatura cu avansul platit. Nu inteleg cum dorinta unuia sau altuia poate sa influenteze dreptul celuilalt. Imi cer scuze daca nu pot sa ma fac inteles in Romaneste.
In urma decesului parintilor am mostenit casa lor impreuna cu fratele meu. Cand a aparut un cumparator, fratele meu s-a razgandit cu vanzarea si mi-a oferit sa cumpere el casa, cu plata in timp de 3 ani. Dupa 2 ani a murit in accident de masina reusind sa plateasca 30% din datorie. Am mai asteptat un an ca sa lasam sotiei lui posibilitatea dea continua cu plata, dar nu s-a putut. Am hotarat sa vindem. Dupa alti 2 ani avem cumparator si nu stim cum sa facem cu avansul platit de fratele meu. Familia mea traim in straiatate si nu avem pe cina sa intrebam despre legile romane. Sunt de acord sa platesc pentru un raspuns documentat, NICOLETA.
Draga Raluk0207. Intrebarea era despre drepturi in legatura cu avansul platit, nu despre daca cuvantul spus are aceeasi valoare cu cuvantul scris. Daca nu poti raspunde la intrebare, nu este nici o problema. Cred ca o sa gasim pe cineva care stie. Multumim pentru participare.
Într-o înțelegere verbală, între frați, asupra vânzării- cumpărării dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile moștenite de la părinți, care sunt drepturile părților în legătură cu avansul achitat in urma neîndeplinirii la termen a înțelegerii din cauza morții unuia dintre frați?