avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans cumpărare drepturi succesorale, achitat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans cumpărare drepturi succesorale, achitat în urma unei înțelegeri verbale între frați: care sunt drepturile părților?

Într-o înțelegere verbală, între frați, asupra vânzării- cumpărării dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile moștenite de la părinți, care sunt drepturile părților în legătură cu avansul achitat in urma neîndeplinirii la termen a înțelegerii din cauza morții unuia dintre frați?
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:14, 20 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi ce drepturi și obligații să decurgă dintr-o înțelegere verbală?
Sa inteleg ca cuvantul tau rostit nu are aceeasi putere ca si cuvantul scris, Raluk0207?
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, nu. Cum dovedești vorbele?
Vorba volant, scripta manent.
Draga Raluk0207. Intrebarea era despre drepturi in legatura cu avansul platit, nu despre daca cuvantul spus are aceeasi valoare cu cuvantul scris. Daca nu poti raspunde la intrebare, nu este nici o problema. Cred ca o sa gasim pe cineva care stie. Multumim pentru participare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


cristi_ursa a scris:

Sa inteleg ca cuvantul tau rostit nu are aceeasi putere ca si cuvantul scris, Raluk0207?


Păi asta ai întrebat. Ti-am raspuns la intrebare.
Avansul a fost platit pe vorbe. Ce se intampla? Nimic
Înțelegerile verbale nu au nicio valoare juridică. Altminteri, oamenii nu ar mai încheia contracte, testamente, acte juridice, ci doar ar sta de vorba.
Ca atare, nu există nici drepturi și nici obligații. Pentru ca nu exista niciun înscris doveditor, arestat de nicio instituție/autoritate și implicit nu constituie titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Mostenire clowntatto clowntatto tata a decedat ,dar mama traieste .Noi fiind 3 frati mama are drept sa lase toata averea unui singur frata.S-au doar parta ei?Daca poate sa cedeze fara ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie un executor in cazul unei procuri de cedare de drepturi contra incasarii unei sume de bani? donca donca Situatia pe scurt: -Frate (X), sora (Y) si mama (Z) au certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care, printre altele, include: a.un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)