Dar daca el se hotaraste din cine stie ce motive sa nu mai contribuie la rata, sau ramane fara job o perioada indelungata. Cum pot eu demonstra ca doar eu am platit si sa nu fiu obligata sa il despagubesc pt ceva ce nu a platit?
Buna ziua.
Sunt impreuna cu iubitul meu de 7 luni. Urmeaza sa cumparam un imobil impreuna in felul urmator:
Eu am platit deja 10% avans, el urmad sa aduca cei 5% si banii de acte.
Creditul ipotecar il voi face exclusiv pe salariul meu si in contractul de vanzare cumparare vom fi amandoi propierari. Mentionez ca momentan am un antecontract pe numele meu pentru acest imobil. In acelasi timp, amandoi vom plati ratele pentru credit.
Intrebarea mea este, ce invoiala pot face in fata unu notar sa ma asigur ca in cazul in care ne desparim, el nu ma obliga pe mine sa vand acest apartament si sa raman sa platesc in continuare rate?
M-am gandit ca in cazul unei despartiri, il voi despagubi cu toti banii pe care i-a dat pt avans acte + rate insa nu vreau sa vand acest imobil si sa raman sa platesc rate la el.
Sau mai rau, sa decida sa plece si dupa cativa ani sa se intoarca si sa isi ceara dreptul asupra imobilului pt care sa spunem ca in acesti ani nu va contribui la rate?