avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cumparat in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cumparat in concubinaj

Buna ziua.
Sunt impreuna cu iubitul meu de 7 luni. Urmeaza sa cumparam un imobil impreuna in felul urmator:

Eu am platit deja 10% avans, el urmad sa aduca cei 5% si banii de acte.
Creditul ipotecar il voi face exclusiv pe salariul meu si in contractul de vanzare cumparare vom fi amandoi propierari. Mentionez ca momentan am un antecontract pe numele meu pentru acest imobil. In acelasi timp, amandoi vom plati ratele pentru credit.

Intrebarea mea este, ce invoiala pot face in fata unu notar sa ma asigur ca in cazul in care ne desparim, el nu ma obliga pe mine sa vand acest apartament si sa raman sa platesc in continuare rate?
M-am gandit ca in cazul unei despartiri, il voi despagubi cu toti banii pe care i-a dat pt avans acte + rate insa nu vreau sa vand acest imobil si sa raman sa platesc rate la el.
Sau mai rau, sa decida sa plece si dupa cativa ani sa se intoarca si sa isi ceara dreptul asupra imobilului pt care sa spunem ca in acesti ani nu va contribui la rate?

Ma puteti ajuta cu un sfat?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
bianca_ndr, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:07, 20 Noiembrie 2019
Nu aveti ce învoială să faceți.
Legal, nimeni nu poate fi obligat să vândă.
ok, asta inteleg.

Dar daca el se hotaraste din cine stie ce motive sa nu mai contribuie la rata, sau ramane fara job o perioada indelungata. Cum pot eu demonstra ca doar eu am platit si sa nu fiu obligata sa il despagubesc pt ceva ce nu a platit?
Mai bine ati face contractul doar pe numele dvs., este mai sigur asa...
Puteti ține evidenta la sumele plătite de dumnealui si il despăgubiri atunci când va fi cazul...
Fiind coproprietar o sa va fie mai greu să rămâneți cu apartamentul in caz de neînțelegeri...
Asa...dumnealui păstrează extrasele de cont prin care a făcut plata la rata si il despăgubiri pentru acea suma.
Discutati cu un avocat, sau cu hotarul, o varianta de a pune pe hârtie aceasta varianta si nu.l faceti coproprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

bianca_ndr a scris:

ok, asta inteleg.

Dar daca el se hotaraste din cine stie ce motive sa nu mai contribuie la rata, sau ramane fara job o perioada indelungata. Cum pot eu demonstra ca doar eu am platit si sa nu fiu obligata sa il despagubesc pt ceva ce nu a platit?

Asta depinde de buna lui credinta.
Însă ceea ce vreti sa faceti e cam o shaorma cu de toate.
Dacă dvs aveti contribuția cea mai mare, cumpărați imobilul doar dvs.
Sau casatoriti-va, macar sa stiti una si buna ca imobilul e al amândurora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de ... AlexandruB10 AlexandruB10 Buna ziua, Sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de fata am ajuns la partaj. Initial, decizia mea a fost sa las apartamentul cumparat impreuna ... (vezi toată discuția)