avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate Ollysa

Activitate Ollysa

Răspuns la discuția Prescriere fapta
Avand in vedere ca nu ma pot prezenta la termen si nici nu am timp sa trimit scrisoare oficiala sa anunt, exista posibilitatea sa fiu amendata sau trimisa in judecata? De fapt fapta pentru care am fost urmarita penal s-a prescris din ianuarie 2019. Sau este o procedura normala de inchidere a cercetarii.
În cazul în care fapta s-a prescris iar la închiderea urmaririi penale s-a deschis dosar care are ca obiect infracţiuni la alte legi speciale desfiinţare înscrisuri (art.549 indice 1 NCPP)Stadiu procesual:Fond. Ce inseamna acest lucru? S-a dat termen pentru citarea părților. De asemenea am primit citatie ca parte dar nu am cum sa ajung la infatisare. Este vreo consecinta in acest sens.
Răspuns la discuția Prescriere
Va multumesc. Deci este o procedura firească de clasare a dosarului. Totodată se poate redeschide dosarul si sa se continue urmărirea penală.
Răspuns la discuția Prescriere
Citisem in legislație ca daca se constată prescriere faptei procurorul da ordonanta de scoatere de sub urmărire penală. Incerc sa inteleg procedura. Nu inteleg de ce s-a înaintat la judecătorie. Si ce urmări ar putea avea.
Răspuns la discuția Prescriere
Am inteles. Deci este o procedura care trebuie urmată. Nu e o dovadă a faptului că se incepe o noua urmărire penală.
Discuție Prescriere
În cazul în care fapta s-a prescris iar la închiderea urmaririi penale s-a deschis dosar care are ca obiect infracţiuni la alte legi speciale desfiinţare înscrisuri (art.549 indice 1 NCPP)Stadiu procesual:Fond. Ce inseamna acest lucru? S-a dat termen pentru citarea părților. Se poate redeschide dosarul chiar dacă fapta s-a prescris?
Buna ziua. În cazul în care a fost o urmărire penala pentru fals si uz de fals sub semnătură privată și fapta s-a prescris. S-a deschis un dosar care are ca obiect infracţiuni la alte legi speciale desfiinţare înscrisuri (art.549 indice 1 NCPP).in ultima sedinta s-a repus pe rol si se citează părțile. Puteti sa imi spuneti daca asta este procedura normală s-au sa ma astept la o continuare a procedurii?