avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Activitate MIRCEA KIRITESCU

Activitate MIRCEA KIRITESCU

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate AELEMARAC, ce faceati daca se fisura o teava de apa/ scurgere in partamentul dvs. la nivelul plafonului? Cum o rezolvati cu mobila?
Multumesc pentru interventie.

Administratorul a aflat intamplator, post factum. Nu a informat/ nu are acordul Asociatiei pentri interventie.
Un proprietar, X, a inlocuit, pe cheltuiala lui, fara a se consulta cu Asociatia, tevile verticale din apartament (care sunt parte comuna).

Asociatia a decis schimbarea tuturor tevilor pe verticala din codominiu.

Proprietarul X solicita sa fie scutit de plata aferenta schimabarii tevilor in apartamentul lui.

Se poate aplica art. 49 alin(4), de a fi scutit prin acordul majoritatii proprietarilor?
Multumesc. Era despre CUM TESTEZ functionarea sesizoarelor instalate.
Am contactat o firma autorizata ANRE pentru instalarea sesizare gaze le coloana principala de gaze din casa scarii blocului.
Firma refuza sa testeze sistemul instalat spunand ca nu are cum.

Exista vreo prevedere legala/ normativ prin care firma este obligata sa testeze echipamentul instalat? Sau il iau de bun si ...
Pai tocmai aici e carenta legii.
Tot ce spuneti se poate face, dar FARA RESPECTAREA ARTICOLELOR DIN LEGE.

Se pot obtine semnaturile DAR NU IN ADUNAREA GENERALA! Deci nu se respecta legea.

Referitor la faptul ca minoritatea decide se vede la fiecare runda de voturi in tara: alegeri sau referendum. Implicarea sociala foarte mica.
Multumesc pentru atentie si raspuns.

Adunare generala este OBLIGATORIE in ambele cazuri. O data se specifica CEI PREZENTI iar in alta parte DIN NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI DIN CODOMINIU.
Se pare ca in aceeasi activitate aplic doua reguli...

Revedeti inceputul art.51:
"ADUNAREA GENERALA a asociatiei de proprietari hotareste, cu acordul a doua treimi DIN NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI DIN CODOMINIU, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea codominiului...."

Trebuie facute lucrari de modernizare. Cum aplic art.51, caci NICIODATA LA ADUNAREA GENERALA (de orice fel) nu s-au adunat mai mult de 50% din totalul proprietarilor.....

Stimata doamna,

Va multumesc pentru timpul acordat dar raspunsul nu clarifica subiectul

Nu am gasit in lege ceea ce spuneti ca: "Legiuitorul a impus conditii distincte VALIDARE HOTARARI - CONDITIONAT de adunare ordinara,extraoodinara,reconvocata" (va rog precizati articolele respective)

Diferentele dintre cele 3 tipurile de adunare mentionate de dvs. se refera NUMAI la TERMENUL DE CONVOCARE, conf art..47 alin(4) si art.48 alin(2)

Conflictul semnalat de mine este intre situatiile:
art.48 - "In adunarea generala (ordinara, extraordinara, reconvocata) deciziile se valideaza prin votul MAJORITATII CELOR PREZENTI"
art.51 - "In adunarea generala (FARA PRECIZARE TIPUL EI)... cu acordul a doua treimi DIN NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI..." (greu sa aduni atati proprietari...) Atunci cum obtin acest numar de voturi?

Pana una alta, sesizez conflictul intre
* MAJORITATE si DOUA TREIMI
si
* PREZENTI si NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI.

Multumesc.
Art.48 prevede ca la Adunarea generala reconvocata, deciziile luate CU ACORDUL MAJORITATII CELOR PREZENTI devin obligatorii pentru toti membrii Asociatiei.
Art. 51 prevede ca deciziile referitoare la modernizari in codominiu sunt valide cu acordul a 2/3 (67%) din NUMARUL TOTAL AL PROPRIETARILOR.

Intrebare:
La Adunarea Generala reconvocata participa 20% din proprietari si se discuta o activitate de MODERNIZARE care e apobata de MAJORITATEA CELOR PREZENTI (13%).
Conform art.51, validarea modernizarii se face cu acordul a 67% DIN NUMARUL PROPRIETARILOR.
Cum se rezolva conflictul, caci, cei 13% considera ca deciazia lor este superioara prevederilor art.51?
Multumesc pentru raspuns.

Necontorizatii ramburseaza Asociatiei integral toare costurile facturate.

Am decis sa discutam cu cei necontorizati si cum, cei contorizati vor plati in plus, se va crea o stare de presiune asupra necontorizatilor. Daca inteleg, ok. Daca nu, asta este.
Asociatia nu poate, in conditiile actuale, sa le 'taie gazul" (din cate inteleg eu din lege) iar pe furnizor nu il intereseaza pe ce nume e factura.