avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate avv.tinca

Activitate avv.tinca

Răspuns la discuția nu am declarat punctu de lucru
Pentru infiintarea unui punct de lucru aveti nevoie de urmatoarele acte:
- Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/Decizia asociatului unic (dupa caz)
-Anexa la Hotarare/Decizie - contor cuvinte (necesara pt calcularea taxelor la Monitorul Oficial)
-Dovada spatiului
-Copia actului de proprietate al spatiului
-Schita spatiului
-Daca este cazul, acodul asociatiei de proprietari
-Cerere de inregistrare mentiuni si declaratia tip (aceste formulare pot obtine de la serviciul informare initiala din cadrul O.R.C.)
-taxe -se achita la ORC
-timbre judiciare in valoare de 0.3 lei
-dosar cu sina
Toata documentatia se va depune la oficiul registrul comertului, in termen de 15 zile de la emiterea Hotararii AGA/Deciziei asociatului unic. Succes!
Răspuns la discuția Impartire spatiu birou de avocat
Buna,
subiectul este de actualitate.Ma poti contacta la urmatorul nr de telefon : 0722999157.
Termenul este de 1 an.
Răspuns la discuția Punct comercial in strainatate
Buna ziua
In vederea desfasurarii activitatilor comerciale in Romania, legiuitorul a instituit Legea 31/1990 referitoare la societatile comerciale.Infiintarea unui SRL- societate cu raspundere limitata- se poate realiza in cel mult 5 zile lucratoare de la depunerea actelor la Oficiul Registrul Comertului si implica costuri accesibile. Chiar si din punct de vedere fiscal este avantajos un SRL (cu regim de microintreprindere sau platitoare de impozit pe profit) avand in vedere ca, fata de alte tari din UE, in Romania, taxele si impozitele datorare statului sunt cu mult mai mici.
Referitor la a-2a intrebare, raspunsul este ca, la declararea sediului social, persoana juridica poate opta astfel: a) la sediul social sa nu desfasoare activitate pentru o perioada de 3 ani; b) sediul social sa fie declarat doar ca birou al societatii; c) sediul social sa fie declarat ca birou, dar totusi sa se desfasoare si activitati prevazute in codul CAEN si cuprinse in obiectul de activitate al societatii (cu conditia ca spatiul sa permita desfasurarea activitatilor respective).
Răspuns la discuția Impartire spatiu birou de avocat
Multumesc frumos pentru sugestie.
Ati putea sa imi indicati cu exactitate unde as putea publica anuntul meu?
Cabinet individual de avocat, prin avocat titular, doresc sa impart spatiul aferent biroului propriu de avocatura, cu 1-2 colegi, avocati definitivi, in vederea eficientizarii activitatii si a reducerii costurilor aferente imobilului. Biroul se afla pe Sos.Pantelimon , nr .115, in bloc de locuinte, este renovat modern (parchet, geam termopan, usi noi).