Am copie dupa buletin. M-ar interesa macar sa pot intra legal in garsoniera (fara sa fiu vreodata acuzata de violare de domiciliu) si sa o dau spre inchiriere altei persoane. Presupunand ca suport eu paguba si doresc doar sa reinchiriez garsoniera, trebuie neaparat sa realizez notificarea la notar? Teoretic contractul estre reziliat, deoarece exista o clauza cum ca neplata timp de 3 luni a chiriei atrage dupa sine rezilierea contractului.
Multumesc pentru raspuns. Nu am adresa colaboratoarei. Am doar un numar de telefon la care nu mai raspunde. I-as putea trimite poza cu notificarea pe whats app, dar in mod sigur nu voi primi niciun raspuns. La ce adresa sa trimit notificarea pentru a fi valabila? La adresa lui de domicicliu din Italia sau la adresa garsonierei? Notificarea o pot face eu ca persoana fizica sau este necesar sa o fac la un notar? In cat timp am dreptul sa intru in garsoniera?
Acum 6 luni am inchiriat cu contract pe 1 an o garsoniera unui cetatean italian. Timp de 3 luni domnul a platit chiria fara intarziere, timp in care a declarat ca a mai fost plecat din tara. In urma cu 3 luni a plecat din nou din tara si nu a mai raspuns la mesaje. M-a contactat o colaboratoare de-a lui din Romania, care m-a asigurat ca peste cateva zile domnul revine in tara si plateste. De mai mult de o luna doamna respectiva ma tot duce cu vorba, spunand ca domnul vine la data X, dupa care amana venirea... I-am dat si contul bancar in care sa vireze banii (era precizat si in contract). In final, doamna nu a mai raspuns la telefon. Am sunat-o de pe alt numar, mi-a raspuns, i-am repetat intrebarea, iar doamna a spus ca este jurista si ca imi recomanda sa nu intru in garsoniera, ca nu am dreptul. In contract este precizat ca, in cazul in care chiriasul nu plateste chiria timp de 3 luni consecutiv, contractul se reziliaza. Cum ar trebui sa procedez sa reintru in posesia imobilului si sa-l inchiriez altcuiva, in conditiile in care nu pot lua legatura cu chiriasul? Numarul de telefon pe care tineam legatura cu el nu mai este valabil.