avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate marina.marina

Activitate marina.marina

Buna ziua,

Am avut un proces civil privind custodia copilului in cadrul judecatoriei, proces incheiat in iunie 2021. Executarea hotararii judecatoriei se aplica de cand se afiseaza rezolutia (minuta) pe portal.just.ro sau de cand primesc hotararea (motivarea) in scris la domiciliu?
Daca fac recurs mai trebuie sa tin cont de rezolutia judecatoriei pana cand tribunalul va stabili o hotarare definitiva?

Multumesc din suflet!
Chiar astazi m-am prezentat personal la Ministerul Justitiei de unde am tot fost plimbata pe la 2-3 departamente ca intr-un final sa mi se spuna sa depun o petitie la registratura ca va ajunge cu siguranta unde trebuie. Nu mi s-a spus daca este posibil sa obtin o astfel de informatie si nici cum ar trebuii sa sune petitia.
Buna ziua,

Sunt reclamanta intr-un proces privind exercitarea autoritatii parintesti. Tatal minorului a facut puscarie pentru trafic de droguri intr-o alta tara din UE. Cf art. 36(1) din legea 272/2004, alineat 7 aceasta infractiune constituie un motiv pentru a fii decazut din drepturi. In cazierul din Romania nu apare inscris nimic, fie s-a prescris condamnarea, fie nu a fost transmis in Romania. Cum ar trebuii sa sune o petitie pe care sa o inaintez catre Ministerul Justitiei sa solicite sentinta din acea tara? Si ar trebuii sa solicit raspunsul catre mine ca si reclamanta sau sa fie transmis raspunsul la judecatoria unde se deruleaza procesul?

Multumesc!