avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate anastasemisu

Activitate anastasemisu

Răspunsul se afla la articolul 174, alin. 17 din codul fiscal actualizat 2020. Se ia în calcul venitul net din chirii.
Mulțumesc.
Deasemenea, va rog sa îmi spuneți la ce articol din codul fiscal pot găsi răspunsul la întrebarea mai sus adresata?
Mulțumesc.
Bună ziua,
Sunt persoana fizica si inregistrez venituri din chirii și dobanzi. Sunt obligat la plata CASS în situația în care venitul net/brut anual cumulat (formularea de venit net/brut este folosita în instrucțiunile de completare a declarației unice) depășește plafonul de 12 salarii minime brute pe economie. La determinarea venitului net/brut anual cumulat iau în calcul venitul net din chirii (calculat ca diferența între chiria bruta și cota forfetara de cheltuieli de 40% din chiria bruta) sau venitul brut din chirii?
Mulțumesc.
Bună ziua,
Sunt persoana fizica și înregistrez venituri din chirii si dobânzi bancare. Depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe economie și astfel sunt obligat la plata CASS. Dacă în cursul anului chiriașul reziliază contractul și venitul meu net anual cumulat estimat scade sub plafonul mai sus mentionat, mai plătesc CASS? Întreb pentru ca în instrucțiunile de completare a declarației unice, la secțiunea de venituri realizate se prevede ca baza de calcul pentru stabilirea contribuției CASS datorate suma de 6 salarii minime brute pe economie în cazul în care veniturile estimate au fost peste plafonul de 12 salarii și veniturile realizate sunt sub acest plafon.
Mulțumesc.
Bună ziua,
Sunt persoana fizica și inregistrez venituri din mai multe surse (chirie și dobanzi bancare), care depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe tara, plafon peste care devii plătitor de contribuție CASS. În situația în care plătesc contribuția CASS aferenta anului 2020 la termenul stabilit la începutul anului 2021, pe ce perioada beneficiez de servicii de sănătate pe baza cardului de sănătate? Întreb pentru eu voi plăti contribuția pentru anul 2020, așa cum prevede legea, la începutul anului 2021, deci când anul 2020 va fi fost istorie.
Mulțumesc.
Bună ziua,
As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din dividende și dobânzi bancare. În ceea ce privește impozitele , știu ca datorez 10 % din venitul net din chirie, pentru dividende și dobânzi impozitarea facandu-se la sursa. În ceea ce privește contribuțiile, având în vedere ca depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pentru anul 2019, știu ca pentru dividende, dobânzi și chirie mai datorez și CASS (10 % din plafon, respectiv 24.960 lei). Stiu ca contribuția la pensii (25%) nu o datorez pentru veniturile din dividende și dobânzi. Întrebarea mea este dacă se plătește și contribuție la pensii pentru venitul din chirie in cazul în care veniturile mele cumulate din chirie, dividende și dobânzi depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe economie?
Mulțumesc.