avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate miked

Activitate miked

Bună ziua, care este încadrarea lucrului de acasă ca angajat în relație cu contractul de energie. În cererile de încheiere de contracte pentru energie electrică se cere o declarație în genul:

"Declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod penal, privind falsul in declarații, următoarele:
[...]
În imobilul care face obiectul locului de consum se desfășoară numai activități casnice, iar energia electrică este utilizata numai pentru desfășurarea activităților casnice;"

Munca de acasă, din motive diverse, pandemie, cerere expresă din partea angajatorului etc. ce este? Activitate economică? Nu este spre profit, ci doar în vederea unui venit (salariul), dar nici activitate casnică nu văd cum ar fi.

Mulțumesc.
Bună ziua,

Ce pot face pentru a obține mai multă intimitate, în privința unui gard construit pe o terasare (legală), dacă diferența de nivel intre vecini este de 1.2-1.5m? Cât de înalt poate fi gardul? Dacă vecinul de mai jos nu e de acord, cum se poate înălța acest gard la 2m? Se poate face gardul opac, dacă este tip grilaj rar? Cât de aproape de gard se poate planta (gard viu/tuia) si la ce înălțime maximă?

Cu mulțumiri anticipate.
Răspuns la discuția Problema hota, evacuare mirosuri
Care norme, mai exact? E doar miros de mâncare. E puternic, dar ocazional, îmi umple casa și am impresia că sunt într-o cantină (asta include și faptul că miros și eu de parcă am fost botezat în ciorbă sau alte mâncăruri). Dar nu văd o normă încălcată.

În plus, am și două evacuări de centrală termică direct la gard, respectiv la doi metri de gard, pe două laturi ale curții, care are cca. 50m pătrați. Nici astea nu par să fie o problemă legală, deși elimină dioxid de carbon și alte gaze rezultate în urma arderii.
Răspuns la discuția Problema hota, evacuare mirosuri
Am o problemă similară. Ați găsit soluții?
Răspuns la discuția Obligația de a face
Bună ziua, am și eu o întrebare tehnică, pentru că nu înțeleg diferența dintre cele două situații prevăzute de lege:
Ce înseamnă paralel d.p.d.v. legal? Matematic, sunt două drepte care nu se intersectează niciodată.
Practic, dacă geamul este la 1m de hotar în cota sa cea mai apropiată, și unghiul nu există între geam și linia hotarului, sau este foarte mic, de 1-5 grade, adică aproape paralel, mai este legal?
Dacă se și deschide (chiar și prin rabatare verticală) este legal?
Contează dacă este vitrat?

Am un vecin care așa a construit, exact spre terasa mea, de la cele două etaje (adică două geamuri). Ca detaliu scabros, sunt de la băi/toalete.

Oricum, legea nu prevede intimitatea nimănui, pentru ca nu prea contează dacă ai un vecin care are geamuri la 2m distanță de curtea ta și nu este de acord să se planteze la hotar nimic și stă și se holbează la "reality show-ul" oferit de celălalt vecin când vrea el.