avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate EricAndrei

Activitate EricAndrei

Multumesc!


Cornel Vasile a scris:

Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005
art.33
...
(3) În situația în care unui asigurat i se acordă în aceeași lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizația se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizația se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilității acestuia și data începerii valabilității celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica „Observații“ a certificatului de concediu medical „Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............“;
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizația se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
...

Am gresit cand am scris ,al 2 lea CM este 07.12-20.12!

Cornel Vasile a scris:

Al 2 lea medical nu poate fi din 07.12 pana in 20.11....!!??

Buna ziua!Din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in CM cod 01,incepand cu data de 07.12 am intrat in carantina ptr.covid.Al 2 lea medical va fi din 07.12 pana in 20.11.(cu alt cod).Este cumva vreo problema daca se suprapun???
Buna ziua!Va mai deranjez cu o intrebare.Incepand de maine voi intra in somaj tehnic!Mai primesc stimulentul pe perioada somajului tehnic??Sau mai am o posibilitate mai am fetita de 8 ani care lucreaza online, este mai bine sa mi iau zile libere pentru supravegherea copilului??Important este sa nu pierd stimulentul!Astept raspuns va rog in ambele cazuri!Multumesc
Multumesc!

Ionut.ion a scris:

Le puteti trimite si acel document, daca-l aveti.
Daca nu va intelegeti amiabil... discutati cu un avocat si mergeti in instanta ( o sa recuperati onorariul platit avocatului de la dumnealor, daca o sa castigati procesul).

Buna ziua!Am urmatoarea problema:Tatal meu are un imprumut la o banca in 2010 a facut imprumut in 2015 refinantare,in 2020 in februarie a decedat!Creditul trb sa l termine in noiembrie 2020!Are asigurare de viata!Am dus toate documentele(fisa medicala de la medicul de familie din 2010 in 2020!Tatal meu a facut infarct!A avut o scrisoare medicala doar in 2019!Acum dupa 6 luni am primit raspuns ca vor de la medicul de familie o adeverinta de cand a avut tensiune HTA!Si se mentioneaza ca din 2006!Cred ca incearca sa se lege de orice ca sa nu dea asigurarea!Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o informatie!Multumesc!
Multumesc frumos!

raluk0207 a scris:

Va adresati dvs din proprie initiativa oricarui birou notarial doriti, din circumscriptia Judecatoriei unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu.

In cazul acesta noi unde trebuie sa ne adresam??

raluk0207 a scris:

Nu e obligatoriu sa primiti.
Notarul va citează doar cand ii este repartizata cauza dvs succesorala, la sesizarea Primăriei.

Buna ziua!Va deranjez cu o intrebare:tatal meu a decedat acum 6 luni!Noi nu am primit instiintare de la notar ptr.mostenire?Parintii mei sunt propietari pe casa dar locul este concesionat de la primarie!Poate fi aceasta cauza???Iar tatal de cand traia a facut act cu uzufruct ptr.mama(in sensul ca nu are voie sa o dea nimeni afara dintr o camera).Multumesc anticipat!
Va multumesc frumos!

Carp Mircea a scris:

Da.
Cu 14%