avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate Musat Paul

Activitate Musat Paul

Răspuns la discuția Șomajul tehnic.

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua!
Am și eu o nelãmurire, am încercat să ma documentez din legislația ce reglementează model de acordare a șomajului tehnic, OUG 32/2020 și legea 53 /2003 însă nu am găsit ce ma interesează decât in legea 76/2002
Art. 34. – (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
Acum revenind la întrebarea mea. Angajatorul mi a spus că nu ma poate baga în șomaj tehnic deoarece nu am 12 luni de cotizație în ultimele 24. Angajatorul a procedat corect? Este aceiași legislație si pentru șomajul tehnic? Vă mulțumesc.
O întrebare , in cazul in care in momentul aprobări legii aveam deja un apartament achiziționat prin prima casă intr o alta garnizoana decât cea in care imi desfășurăm activitatea, iar in garnizoana unde aveam repartiția locuiam cu chirie , menționez că beneficiam de acest drept în momentul promulgări legii, anul trecut in septembrie m am mutat in garnizoana unde am locuință cumpărată cu prima casă. Beneficiez de această compensație , având în vedere că în momentul aprobări legii îndeplineam condițiile acordării chiriei ? Vă mulțumesc.