avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate Itistul

Activitate Itistul

Multumesc, alte riscuri, penalitati exista? Este vorba de demisie cu preaviz, asa este stipulat in contract. Ma intereseaza daca pot sa imi dau demisia din motive personale, daca nu voi fi multumit etc. sau daca este nevoie de justificare profesionala ori de alt tip.
Buna ziua, urmeaza sa semnez un contract individual de munca pe perioada determinata de un an. Intrebarea mea este in ce conditii pot sa imi dau demisia, dupa incetarea perioadei de proba, pe cale amiabala, fara sa existe amenzi sau procese. Multumesc!
De software(aplicatie) va beneficia proprietarul unui website si acesta va fi distribuit gratuit catre utilizatori, deci inteleg ca nu este nevoie de rnpc. In 2 pasi m-am gandit la urmatoarea abordare:
-cesiune drepturi de autor de la dezvoltator catre mine(am.nevoie sa imi pun in portofoliu proiectul)
-cesiune mai departe a dreptului de utilizare catre proprietar, său ceva similar, v-as ruga sa ma lamuriti cu acest pas mai exact
Este ok aceasta abordare?
Buna ziua,

Intrebarea mea se refera la forma legala(sau formele) prin care pot intermedia dezvoltarea unui proiect software(de exemplu site web). Am un client si un dezvoltator.As dori sa preiau ce a creat dezvoltatorul, cu drepturi de autor(cu acordul lui) si sa cedez dreptul de folosire beneficiarului, pastrand drepturile de autor. Care ar fi pasii?
Răspuns la discuția Intrebari drepturi de autor
Va raspund mai concret. Beneficiarul comanda o aplicatie mobila exclusiv pentru businessul lui, in care clientii sa zicem ca s-ar abona contra cost sau din care ar urma sa cumpere produse. Ma gandeam ca un contract de prestare servicii ar include automat acest drept financiar pentru beneficiar. Sau este nevoie ca acesta sa detina drepturile de autor asupra aplicatiei?
Indiferent de raspuns, mai am o intrebare: poate exista clauza de cesiune a drepturilor de autor intr-un contract de prestare servicii? Sau sunt contracte separate? Multumesc mult!
Prin cumpararea unui serviciu software (contract prestare servicii), beneficiarul in mod normal preia dreptul de autor in caz ca nu se stipuleaza altceva?
Poate beneficiarul sa profite de pe urma produsului(abonamente ale utilizatorilor de exemplu) daca nu detine drepturi de autor?
Care este forma legala prin care o persoana fizica neautorIzata poate cumpara drepturile de autor asupra softului creat de un PFA?