avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, urmeaza sa semnez un contract individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, urmeaza sa semnez un contract individual de munca ...

Buna ziua, urmeaza sa semnez un contract individual de munca pe perioada determinata de un an. Intrebarea mea este in ce conditii pot sa imi dau demisia, dupa incetarea perioadei de proba, pe cale amiabala, fara sa existe amenzi sau procese. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 13 Iunie 2023
Demisia va puteti da oricand..dar va trebui sa stiti ca poate fi cu sau fara preaviz...amenzi pentru demisie nu exista.

Insa, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Multumesc, alte riscuri, penalitati exista? Este vorba de demisie cu preaviz, asa este stipulat in contract. Ma intereseaza daca pot sa imi dau demisia din motive personale, daca nu voi fi multumit etc. sau daca este nevoie de justificare profesionala ori de alt tip.
Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada de proba arvat_t arvat_t Buna ziua,in perioada de proba de 3 luni,incetarea contractului de munca se face prin acordul ambelor parti?Dar dupa expirarea perioadei de proba,incetarea ... (vezi toată discuția)