avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate florinchristian

Activitate florinchristian

Bună ziua!
Am o hotărâre penala comunicata la data de 30 martie 2021 de către Tribunalul București, prin care am fost condamnat la 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercate de 2 ani.
Mi-am îndeplinit și respectat toate obligațiile impuse de tribunal și serviciul de probațiune și am achitat cheltuielile de judecată.
Întrebarea mea, la care solicit sprijin, este care este data la câte voi fi reabilitat și se va șterge fapta din cazierul judiciar??
Din ce m-am documentat a reieșit că după 3 ani de la expirarea termenului de reabilitare de 2 ani, fiind o pedeapsă cu suspendare, adică 5 ani de la data pronunțării sentinței, concret ar fi data de 30.03.2026, însă calculatorul de pe eGhiseu îmi dă termenul de 30.01.2027 după ce introduc datele solicitate.
Care e realitatea??
Răspuns la discuția Pedeapsa furt
Dacă am trecut produsele, nu toate, pe banda și au fost scanate, am achitat cu cardul, dar a fost constatată diferenta de valoare, pe care am achitat-o imediat, nu poate fi considerată o greșeală sau o eroare?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Doar avocatul care îl platiti si stie sa va apere în concret își poate da seama.
In prezent, pedeapsa este mult mai mare si daca nu va angajați urgent avocat este posibil.sa ajungeți si dupa gratii.
A.fura cu bani in buzunar nu este ceva justificativ...si judecătorii va pot taxa tare...
Si avocatul trebuie să fie foarte inteligent ca sa va scape...bine...

Discuție Pedeapsa furt
Care e pedeapsa maximă ce poate fi primită dacă s-a demonstrat, conform camerelor de supraveghere, că am furat dintr-un supermarket, cu complicitatea casierie, produse în valoare de 2000 lei, produse pe care le-am achitat pe loc, după efectuarea anchetei făcută de poliția ce a fost anunțată prin 112 de către conducerea supermarketului, iar eu sunt la prima abatere? Mentionez că a fost deschis dosar penal pentru furt, conform art. 228 C.pen.
Ce pedeapsă risca cineva care a avut o tentativă de furt dintr-un supermarket, cu complicitatea casierei care nu a scanat toate produsele, iar la verificarea agentilor de pază s-a constatat diferenta de 1500 lei , dar apoi cumparatorul a achitat toate produsele prin altă scanare făcută de supermarket? Mentionez că a fost sesizat serviciul 112 și s-a intocmit dosar penal pentru furt.