avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate ahava

Activitate ahava

Puteti fi asociat unic si administrator la propria firma indiferent de studiile absolvite.
-Daca optati pentru prestarea de activiti de consultan pentru afaceri i management cod caen 7022, nu sunteti conditionata de angajarea unui contabil cu studii superioare decat pentru tinerea evidentei contabile a firmei, sau nu, daca apelati pentru asta la o firma de contabilitate.
-Daca in actul constitutiv optati pentru domeniul principal de activitate contabilitate, audit sau consultanta fiscala, (caen 6920), pentru aceasta, societatea este obligata sa fie membra CECCAR, CAFR respectiv CCF si in acest caz sunteti conditionata sa aveti asociat o persoana care sa indeplineasca conditiile conform Art. 9 din OG 65/1994, republicata:
„Societatile comerciale de expertiza contabila trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
a)sa aiba ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil ;
b)majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie experti contabili si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale ;
c)consiliul de administratie al societatii comerciale sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii experti contabili ;
d)actiunile sa fie nominative si orice nou asociat sau actionar sa fie admis de adunarea generala.”
Va doresc mult succes!

Răspuns la discuția Aprobare ITM pt comision 0.25%
ITM a anuntat astazi ca nu se mai justifica primirea de catre inspectoratele teritoriale de munca a cererilor de acordare/prelungire a aprobarilor pentru anul 2011, asa cum este reglementata de Metodologia privind aprobarea ca operatiunile de pastrare si completare a carnetelor de munca sa fie efectuate la sediul angajatorilor aprobata prin Decizia nr. 196/09.09.2009.
Angajatorii care au obtinut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca la sediu, le vor completa la zi (cu date aferente pana la 31.12.2010).
Carnetele astfel completate vor fi prezentate la inspectoratul teritorial de munca in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate, incepand cu data de 01.02.2011, urmand ca acestea sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de process verbal.
Daca aveti aprobare pentru aplicarea regimului derogatoriu pentru obligatia depunerii declaratiilor pe o perioada de de trei ani incepand din anul 2008, asta presupune ca va aflati inca in perioada de suspendare si sunteti scutit de depunerea declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat, deci nu datorati impozit pe aceasta perioada.Dealtfel, pentru rediere aveti nevoie de certificat fiscal de la administratia financiara, moment in care o sa aflati daca aveti sau nu datorii.
Răspuns la discuția alipiri de terenuri si parcelari
In continuare, cu noul cadastru, planul de urbanism, originalele actelor de proprietate ale terenurilor si certificatul fiscal care este valabil 30 zile, mergeti la un notar sa va intocmeasca actul de alipire.Tot notarul va face si intabularea.
Din fluturasii pe care-i primim de la ghiseul de informatii de la ONRC in care sunt specificate documentele necesare inregistrarii mentiunilor, eu inteleg ca pentru actele modificatoare ale actului constitutiv, respectiv hot.AGA, decizia asociatului unic, actul aditional la actul constitutiv, este obligatorie intocmirea in forma autentica pentru SNC,SCS,GIE si GEIE exceptand SRL, iar pentru persoanele fizice si juridice nerezidente este obligatorie intocmirea actelor modificatoare in forma autentica pentru toate tipurile de societati.