Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna seara
Societatea are contract comodat pt sediul social al firmei,cu persoana fizica(administrator)societatea platitor tva,impozit micro
Adminstratorul cumpara balustrada sticla securizata,marmura,ceramica,cum incadrez aceste facturi pe societate,cum inregistrez?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Societate lipsa materii prime,materiale la inventar,angajat doar administratorul
Cum se trateaza aceasta problema,cine plateste si cum se inregistreaza?
multumesc!
Am nevoie de ajutor daca am facut inregistrarile corect,aveti ceva de adaugat
in 2018 mi sa anulat cod tva
in 2021 am primit cod tva,acum vrau sa ajustez mijloc fix(un utilaj)
In 2019 am cumparat mijlocul fix inregistrat cu tot cu tva pt ca nu aveam drept de deducere
valoare utilaj cu tva 56865.34 durata amortizare 108 luni
valoare ramasa de amortizat 50546.98 si 96 luni
56865.34*19/119=9079.34 tva achizitie
9079.34/5ani*4ani=7263.47tva ajustat
art contabil 4426 - 2131=7263.47 trebuie introdus in modernizari
calculam amortizarea 50564.98-7263.47=43301.51 noua valoare /ramasa/96 luni=451.06
6811 - 281.3=451.06 modificam manual in imobilizari
Buna ziua
Am cheltuieli cu dovezi taxa camin parinte,cererea de punere sub interdictie si numire tutore cerere depusa in 2018,tutore am fost numita dupa 1 an,continuind sa platesc taxa camin batrani
La darea de seama sa hotarat in instanta de tutela sa pot scoate din contul mamei suma cheltuita numai din perioada in care am devenit tutore
intrebare; ceilalti bani cheltuiti pt parinte inainte de a fi tutore cum procedez,cum ii recuperez?
va rog raspuns!
multumesc anticipat
Buna ziua,
Sunt totorele mamei,Am dus darea de seama cu documente justificative,venituri cheltuieli la instanta de tutela si nu m ia aprobat aprobat sa retrag din cont decât suma exactă pt plata camin batrani.
Vreau sa stiu nu se iau in calcul toate cheltuielile,gen taxa spit impozit anual,diverse dulciuri fructe,creme,suc,apa, intime,cadastru casei ,?nu am cheltuieli care nu ii sunt necesare
Multumesc!
REZERVA LEGALA
Sunt microintreprindre si am doua cazuri;
1)o societate noua nu a avut profit si nu am constituit rezerve legale,voi constitui cand o sa am profit
2)pt o societate sa constituit suma 40 lei din primul an rezerva legala avand capital social 200 lei ,avand profit 2000lei,inregistrand profitul la 1 ianuarie 1960 lei
3)intrebarea este am procedat bine in cele 2 cazuri, si daca este nevoie sa constitui in fiecare an rezerva legala?
Multumesc.
Am primit o fc de vanzare veche ani precedenti,societatea este cu impozit micro,tva anulat,dar cu obligatia colectarii si virarii la buget
Cum se inregistraza aceasta factura,cu ce data,ce declaratii am de facut,ce implicatii fiscale?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Intrebare
Sunt tutore adult cu interdictie jud.mama are 2 case ea este internata camin batrani vreau sa vand o casa pt a avea bani pt ea am fost la tutelară pt acord.
Ce spune legea daca mai are o casa, la vânzarea acesteia mai sunt nevoită să cumpăr alta casa jumatate de bani prin banca si jumatate sa iau alta casa?
Multumesc!
In urma întrebării de mai sus (Sunt tutorele mamei vreau sa vand)am fost la autoritatea tutelară am discutat cu notar urmând să prezint actele maine si sa facem o promisiune de vanzare,actul se va face Cand se va da transa a doua.
Intrebarea mea este, daca intre timp se intampla ceva cu mama,ceea ce nu imi doresc ramane valabilă promisiunea,merg înainte actele ce se intampla?
Sau va trebui întâi sa dezbat mostenire?
Multumesc
Buna ziua
Sunt tutorele mamei si vreau sa vand casa pt ca este internată la camin cheltuieli foarte mari
Am găsit un client care vrea sa cumpere dar o parte din bani acum o parte peste 2 luni.
Pot face acest lucru in ce conditii si care sunt pasii de urmat
Multumesc