avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate Eugenunt

Activitate Eugenunt

"Persoanele cu dizabilități vor putea beneficia și de credite imobiliare cu dobândă suportată de stat"
S-a definitivat aceasta propunere legislativă?
Se poate obține și credit de achiziționare locuință sau a rămas în vigoare doar creditul pentru adaptare locuință în funcție de necesitățile handicapului?
Buna ziua. Am sa va expun situația de fapt:
Am convenit cu un consătean că are o capra buna de lapte (1,5 litri lapte la mulsoare) că o vinde cu 400 ,lei. La câteva zile l-am sunat și l-am întrebat dacă mai este valabilă înțelegerea, pentru că vreau sa vind un țap de 60kg și să iau capra de la el. A spus că e valabil. Am postat la vânzare țapul și a doua zi m-am întrebat dacă l-am vândut. Daca nu , îmi dă el capra la schimb. Ok. Aduce capra pe la prânz, urma d sa o mulg seara. Nu a dat mai mult de 400 ml. Îl sun și spune că în două trei zile mi-o schimba. A adus alta, eu nefiind acasă. A luat-o soția, care nu se pricepe. Seara am constatat că e și mai jalnică decât prima. Acum spune că îmi aduce alta care nu prea dă nici asta lapte sau îmi aduce un alt țap. Eu i-am cerut 400 lei, valoarea pusa de el pe o capra buna și refuză suma. Întrebare:
Se încadrează la înșelătorie (244 noul cod penal) sau nu? Poliția spune că e schimb de animale și nu se încadrează la înșelătorie, chiar daca fapta in sine e înșelătorie. Cui să mă adresez? Ce e de făcut? În penal. Că știi că în civil nu pierd
Discuție Legalitate
Pot intra inspectorii ITM fara nici o forma de.mandat si fara acordul sau prezenta proprietarului ,pe o proprietate privata (nu juridica) pentru a efectua controlul?
Răspuns la discuția Amenda ITM
In cazul asta, ce trebuie sa fac? Sa amenint, lovesc, fortez persoana sa imi dea datele si sa semneze contractul?
Răspuns la discuția Amenda ITM
Si daca totusi nu vrea?
Discuție Amenda ITM
Buna ziua. Caz concret, am fost gasit la o lucrare(tencuiala) de inspectorii ITM, impreuna cu doi colegi. Contractul de prestari servicii cu beneficiarul fiind incgeiat pe numele meu, inspectorii au spus ca cei doi trebuie sa aiba "contract de munca pe CNP" cu mine. Daca nu le inchei contract de munca, mai primesc o amenda ca nu am dus avertismentul la indeplinire, dar unul din cei doi refuza sa imi dea datele sau sa semneze acel contract. Am sunat la inspectorul ITM , expunandu-i ca nu am cum sa inchei unul din cele doua contracte, raspunsul fiind ca nu ii intereseaza ca omul refuza sa semneze, eu primesc amenda ca nu am incheiat contractul. Ce e de facut in cazul acesta? Il "fortez" pe om sa semneze sau iau amenda si o contest?
Răspuns la discuția Contract munca
Am incheiat o conventie de prestare servicii, problema apare in momentul controului reprezentantilor ITM, care spun ca acel contract nu are nici o valoare, aplicand amenzi si beneficiarului si mie, presratorul de servicii.
Discuție Contract munca
Se pot incheia contracte de munca intre persoane fizice?( gen... Ion tocmeste pe Vasile sa ii tencuiasca peretii casei.) Daca da, care sunt pasii?