avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate MarinFlorinAlexandru

Activitate MarinFlorinAlexandru

Buna ziua,

Am o problema legata de amplasarea unei ferestre pentru o casa aflata in constructie si doua intrebari legata de aceasta problema

Am o casa care este in curs de construire, si am primit o notificare de la vecin sa se opreasca lucrarile pentru ca viitoarea constructie va avea un geam pe partea lui.
Distanta dintre casa si gardul vecin este de 1.7m. Conform art.615 am vazut ca limita legala pentru a avea o fereastra de vedere este de 2 metri.

1. Autorizatia de construire a fost eliberata de Primarie conform plansei de arhitectura cu tot cu pozitia geamurilor si distanta de gardul vecin. Atata timp cat autorizatia mi-a fost eliberata de catre Primarie mai sunt in ilegalitate?

2. Conform articolului 616 se poate amplasa o ferestra de lumina, fara limita de distanta fata de gardul vecin. Nedumerirea mea este daca aceasta 'fereastra de lumina' este reglementata in vreun fel. As putea pune o fereastra normala, dar cu folie semiopaca, care sa poata fi rabatabil in interior ? Exista vreo institutie/entitate care sa verifice daca geamul se incadreaza in categoria "fereastra de lumina" ?

Multumesc!
Discuție Infiintare SEPP
Buna ziua,

Sunt absolvent al unei facultati economice si as dori sa urmez un master in domeniul ştiinţelor inginereşti ca pe viitor sa pot infiinta un SEPP,

Master-ul pe care as vrea sa il urmez este "Managementul proiectelor in constructii", in cadrul UTCB, iar printre competentele programului de studiu se afla si "Organizarea şi coordonarea activităţilor din domeniul securităţii, sănătăţii în muncă şi situaţiilor de urgenţă; "

Conform HG nr. 1425/ 2006 art 50 alin 3. : '(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.'

Cum pot afla daca aceasta competenta este recunoscuta si de ITM in vederea obtinerii avizului pentru infiintare SEPP ?

Deasemenea am vazut ca una din cerinte la depunerea dosarului pentru abilitare SEPP se numara si vechime de 5 ani in domeniul SSM. Aceasta vechime trebuie sa fie in cadrul unui alt SEPP sau este de ajuns sa fiu angajat ca expert SSM in orice alta companie ?

Va multumesc!