avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate andreea2089

Activitate andreea2089

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca din aceasta somatie mobiliara se poate deduce ca se poate face contestatie invocand prescriptia. Vad ca apare anul 2020 ca data la care s-a aprobat executarea silita, apoi apare anul 2024. Asta inseamna ca din 2020 pana in 2024 nu s-au mai facut demersuri si se poate invoca prescriptia? Sau pot fi si alte demersuri facute in 2023, care sa nu apara in somatie? Trebuie sa verific in alta parte daca au fost facute?

Textul cu pricina:
Avand in vedere:
-cererea de executare silita formulata de X
-incheierea din data de 19.12.2020 pronuntata de X in dosarul X, prin care s-a incuviintat executarea silita
-si titlurile executorii reprezentate de contract de credit pentru nevoi personale nr X din 6.08.2019 incheiat cu X si incheierea nr X din data de 14.12.2020/26.06.2024, intocmita de executorul judecatoresc pentru stabilirea cheltuielilor de executare.

Va multumesc!
Buna ziua!

Tatal meu a decedat. El a locuit timp de 35 de ani cu concubina, cu care nu are copii, in casa acesteia. Eu sunt singura lui fiica.

In primul rand, in acea locuinta, exista cateva bunuri pe numele meu,cumparate de mine, pe care eu i l-am dat spre folosire tatalui meu - televizor, tableta, aparat foto. Concubina refuza sa mi le returneze.

In al doilea rand, exista un bun al tatalui meu, pe care acesta si-a dorit sa mi-l lase, o tricicleta electrica. Aceasta e pe numele lui si cumparata de el, insa concubina ma priveaza si de aceasta.

Intrebarea mea este ce pot face in privinta bunurilor cumparate de mine, avand in vedere ca detin facturile? Se incadreaza la furt? Se poate rezolva de catre politie sau e nevoie de instanta? Iar in ceea ce priveste bunul mostenit, se poate face ceva inainte de succesiune, avand in vedere ca mostenirea nu poate fi ceruta de concubini?

Mentionez ca exista inregistrare video a deciziei tatalui meu de a-mi lasa acest bun.

Multumesc!