avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestru bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestru bunuri

Buna ziua!

Tatal meu a decedat. El a locuit timp de 35 de ani cu concubina, cu care nu are copii, in casa acesteia. Eu sunt singura lui fiica.

In primul rand, in acea locuinta, exista cateva bunuri pe numele meu,cumparate de mine, pe care eu i l-am dat spre folosire tatalui meu - televizor, tableta, aparat foto. Concubina refuza sa mi le returneze.

In al doilea rand, exista un bun al tatalui meu, pe care acesta si-a dorit sa mi-l lase, o tricicleta electrica. Aceasta e pe numele lui si cumparata de el, insa concubina ma priveaza si de aceasta.

Intrebarea mea este ce pot face in privinta bunurilor cumparate de mine, avand in vedere ca detin facturile? Se incadreaza la furt? Se poate rezolva de catre politie sau e nevoie de instanta? Iar in ceea ce priveste bunul mostenit, se poate face ceva inainte de succesiune, avand in vedere ca mostenirea nu poate fi ceruta de concubini?

Mentionez ca exista inregistrare video a deciziei tatalui meu de a-mi lasa acest bun.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Se mosteneste cota parte apartament cu repartitie de la stat ? mariapopescu mariapopescu In 1983,pe numele mamei sotului meu,este repartizat un apartament cu 3 camere,oferti prin IJTL,intreprinderea de transport la care lucra, lunar platind chirie ... (vezi toată discuția)
Copil "furat" de concubina. buna ziua! concubina unui prieten ... vitalsmart vitalsmart Copil \"furat\" de concubina. Buna ziua! Concubina unui prieten a furat copilul si mai multe lucruri din casa. Copilul este pe numele tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-in caz de decesul unuia ,drepturi la mostenire al celuilalt. luducornelia luducornelia Socrul meu traieste in concubinaj.Sotul meu este singurul copil al socrului meu.In cazul decesului socrului meu, concubina are drept la mostenirea bunurilor ... (vezi toată discuția)