avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate andreeacristina22

Activitate andreeacristina22

Buna seara!
În luna aprilie urmează să nasc. Pana in acest moment nu am intrat in concediu de maternitate( cele 126 zile de care pot beneficia) si nici nu doresc sa intru prea curând. Vreau sa merg la muncă, cât de mult imi permite starea de sănătate. Locul de munca este de bibliotecar comunal. Intrebarea este: cererea de suspendare se face dupa trecerea celor 42 de zile de concediu postanatal? Abia după trecerea acestor 42 de zile se poate scoate postul la concurs pe perioada determinată? Sau se poate scoate si mai înainte? Cum procedez cu predarea-primirea gestiunii fondului de carte? Ar trebui să fiu si eu prezentă cand se face inventarierea? Ideea este ca nu as dori sa intre in biblioteca nimeni, pana nu sunt prezenta si ei, dar nu stiu cum sa pun problema legal...
Multumesc anticipat!
Buna seara!
Dacă m-ati putea ajuta în această problemă.
În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca la acea dată deținea o diplomă de licență, numai că mi s-a motivat ca nu ma poate încadra pe bibliotecar studii superioare din motiv că, postul a fost scos la concurs pe studii medii. Ce pot face la momentul actual sa mi se confere drepturile? Tin sa precizez, ca nici până azi, august 2021 nu s-a făcut promovare, fiind încadrată pe bibliotecar debutant studii medii. Între timp, am absolvit si un master.
Din ce am citit în legea 153/2017 promovarea ar fi trebuit să se facă la maximum 1 an de la angajare, iar din moment ce am si studii superioare sa ma încadreze pe un post corespunzător studiilor. A mai fost cineva în situația aceasta? Cum ati procedat daca ati fi în situația mea?