avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmincom

Activitate Cosmincom

Buna ziua.Mesajele din convorbirile de pe facebook respectiv sms-urilecu acea persoana le-am sters de cateva zile insa mi-ar fi de ajutor intr-un proces penal. Poate procurorul sau avocatul sa ceara de la adminii FB respectiv de la firma de telefonie recuperarea lor? Multumesc.
Răspuns la discuția Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
Multumesc pt raspuns. Nu am amenintat-o, nu am jignit-o. Practic nu stiam daca nu a patit ceva., pt ca la ultima discutie imi spunea ca are probleme. Din pacate eu nu mai am mesajele pe facebook respectiv SMS pt ca le stersesem in momentul in care am zis ca gata, nu o mai caut. Se pot recupera cumva sau cere de la facebook? Sau sms-urile?

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Probabil ca respectiva persoana doreste sa nu mai interactionati cu dansa.

Posibil sa nu fie intrunit elementul constitutiv al infractiunii de hartuire.(aceasta infractiune este savarsita cu intentie , prin acte repetate ).

ARTEA II: PARTEA SPECIALĂ
TITLUL I: Infracţiuni contra persoanei
CAPITOLUL V: Infracţiuni privind obligaţia de asistentă a celor în primejdie
Art. 208: Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Daca este cauzata o stare de temere, infractiunea poate fi retinuta.

Starea de temere poate genera o stare de pericol.

Ati proferat acte de amenintare la adresa respectivei persoane?

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana


Răspuns la discuția Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ea mi-a zis unde lucreaza, numarul cica era blocat dar eu nu stiam pt ca mie imi spunea ca "abonatul nu se afla in raza de acoperire". Dar aceste apeluri s-au contorizat. La servicibam mers pt ca imi faceam probleme ca nu cumva sa fi patit ceva, in ultimele discutii vorbea de sinucidere, nu din cauza mea, si cica a avut probleme cu cineva pt ca a vorbit cu mine. De aici au inceput insistentele mele pt ca voiam sa ii aud vocea, sa stiu ca e ok. Eu locuiesc la 200km de ea si nu am mai vizitat-o la job niciodata. Se vedea si cu fostul ei prieten si imi povestea ca ii era teama de el. Banuiam ca acesta are acces la telefonul ei si ma gandeam ca poate el nu mai voia sa vb cu ea..de aceea voiam sa o aud din vocea ei. Dupa ce am fost la ea, i-am scris ca nu o mai caut vreodata, mesajul e la politie..nu inteleg de ce politistul a inregistrat dosarul la parchet, si dureaza 2 sapt pana imi spun si eu declaratia.
Ok dar politistul spunea ca nu e sigur ca va inainta mai departe dosarul catre procuror, doar daca va considera ca e nevoie.nu mai inteleg.
Buna ziua. E normal ca in cazul in care se face o plangere penala, aceasta sa fie inregistrata la parchet chiar daca doar politistul se ocupa de ea, fara sa mai ajunga la procuror?

Multumesc.
Răspuns la discuția Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
Am cautat-o doar odata..pt ca nu aveam nici un raspuns de la ea si ma gandeam sa nu fi patit ceva. Dar apoi i-am trimis un mail in care i-am zis ca gata, nu o mai caut sau sun. Insa ea s-a dus urmatoarea zi la politie..nu stiu ce urmareste pentru ca pricum ii spusesem ca nu o mai caut dupa ce am vizitat-o. Cand am fost la ea la job, am primit amenintari de la un coleg al ei pe care l-am reclamat ulterior superiorilor lui. Posibil ca ea sa vrea sa se razbune..din pacate nu imi lipsea sa am mentiuni in cazier.
Răspuns la discuția Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg de ce dureaza 2 saptamani pana mi se ia declaratia. Am vrut sa merg chiar azi, cand m-a sunat politistul insa a zis ca nu se poate decat peste 2 saptamani.
Răspuns la discuția Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
Multumesc. Daca procurorul decide trimiterea in instanta, tmrisc sa fac puscarie?
Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o relatie dar nu a specificat ca nu vrea nici sa vb. Am incercat sa o sun de pe 3 nr dar nu a raspuns, i-am trimis cateva mailuri dar, la fel, nu a raspuns. Dupa 5 zile am vizitat-o la servici si mi-a zis ca nu mai vrea sa vorbim si sa nu o mai caut. Am zis ca ok. Doar ca a doua zi, am fost sunat de la politie spunandumi-se ca a facut o plangere penala impotriva mea pentru hartuire si ca peste 2 saptamani urmeaza sa dau si eu declaratie. Am inteles ca mesajele si telefoanele din cele 5 zile sunt considerate hartuire chuar daca ea nu a raspuns la nici unul, respectiv nu mi-a zis ca nu vrea sa o sun. Mi s-a zis de la politie ca in astea 2 sapt sa nu iau legaturacu ea. Ce pot face in aceasta situatie? Risc o cindamnare penala? Multumesc.