avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Dumitru 408

Activitate Adrian Dumitru 408

trandafir2, am înțeles. Mulțumesc
Va salut D-le Avocat,e posibil doar ca eu personal am citit motivarea-condamnării, instantei(Tribunalului) la începutul lui ianuarie a.c (de câteva sute de pagini) pe Rolii.ro

Citind filă cu filă motivarea, cel mai tare ma intrigă,date fiind faptele pt care au fost judecați, cum oare au fost lăsați fără nicio măsură restrictivă(control judiciar) dacă ei timp de 4 ani cât sa judecat acest proces până acum 2 săptămâni au fost sub această resctrictivitate?!
Totusi au fost condamnați pt niște fapte grave.
Au încercat prin avocații lor (aleși, nu din oficiu) de nenumărate ori, în decursul celor 4 ani de judecată, c-am odată la 2 luni "sa iasă" de sub acest c. j fără niciun succes, până acum...
Va salut!
Sunt un om simplu și fără studii juridice și va cer și de aceasta dată părerea dvs.
Urmăresc de ceva timp un proces(derularea lui),și am în continuare niște nelămuriri.
Este vorba de un proces pe latură penală în care sunt inculpați vreo 12 persoane și aproximativ 15 sunt părți vătămate și câteva s-au constituit și părți civile(fete-femei toate)

Circa 8 inculpați din acest dosar au fost arestați preventiv încă din 2016 după ce au avut loc perchezițiile și audierile, fiecare dintre ei rămânând atunci aproximativ 7- 9 luni după gratii.
Cauza este:
Constituire grup infracțional organizat în care faptele din acest dosar/cauză sunt :proxenetism, trafic de persoane, minori, droguri-de mare risc, spălare de bani,etc.. fapte destul de grave.

Procesul s-a judecat la Tribunalul(...) ,a durat circa 4ani , din 2016 pana în 2020,în luna iulie mai exact iar atunci s-au dat sentințe grele pentru toți inculpații,între 8 și 13 ani pentru fiecare, însumând în total c-am 130 de ani de închisoare+sechestre și daune materiale pentru părțile civile de aproximativ 200.000 euro.

Inculpații au făcut apel atunci... au avut loc câteva termene vreo 7,pana săptămâna trecută când magistrații de la Curtea de Apel au admis apelurile făcute de toți inculpații și au decis sa desființeze în totalitate sentința apelată adică cea dată de Tribunal si sa trimită cu rejudecare la aceeași instanță, în speță Tribunalul(...)

Tot acești judecătorii de la C.A au menționat că actele procedurale pana la data de... (iulie 2020-când a fost data sentința de Tribunal) sunt valabile.

Nelamurirea mea este:

Or, dacă actele procedurale au fost valabile până în ziua pronuntarii sentinței de Tribunal în baza acestor acte, nu înțeleg de ce oare s-a mai trimis acest dosar la rejudecare și sa desființat în totalitate prima sentința,sentința apelată?

Ce înseamnă :"Menţine actele procedurale efectuate până la data de." .. (ziua pronunțării sentinței dată de Tribunal)?

Ps:odată cu aceasta decizie a C. A li sa revocat și controlul judiciar al inculpaților care a durat imediat de după terminarea arestului preventiv și pe toată perioada procesului...

Mulțumesc pentru eventualele opinii sau păreri.







@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”
Mulțumesc pt răspuns d-le Avocat

@ PETRE MARTA SIMONA PETRE
Mulțumesc D-na Avocat, am înțeles acum.
Cu stimă

Editat de moderator : motiv mesaj consecutiv cu citare integrala mesaj anterior.
Va salut! Nu am studii juridice, nu ma pricep în materie juridică dar am o nelămurire/curiozitate și anume:
Diicot a trimis în judecata în 2016 un dosar la un anume Tribunal-(grup infracțional organizat/ proxenetism,spălare de bani, trafic de minori/persoane/droguri) inculpații din acest dosar au fost condamnați în mai 2020 la pedepse mari și pe bună dreptate cu executare( în proporție de 95%+daune materiale... etc...
Inculpații atunci, la aflarea sentinței au făcut toți apel(dreptul lor...), iar acum câteva zile au avut primul termen la Curtea de Apel.
Soluția pe scurt dată de magistrați a fost : **se amână cauza pentru pregătirea apărării **...
Asta este nelămurirea/curiozitatea mea:care apărare?ce înseamnă această pregătirea a apărării? Ma gândesc ca inculpații au fost apărați bine de proprii avocați timp de 4 ani(la Tribunal) ce anume/dovezi mai doresc sau mai au nevoie doamnele/domnii magistrați de la Curtea de Apel în afara de **apararea**care a fost la Tribunal?! Asta nu e limpede pentru mine.
Va multumesc anticipat

Ps:Nu ma așteptam ca la primul termen instanța sa respingă apelul declarat de inculpați și sentința sa devina definitivă dar sincer sa fiu nu ma așteptam nici ca instanța sa amâne cauza pentru **pregătirea apărării **?!?
Va salut cu respect.
O sa va prezint pe scurt problema mea : locuiesc si sunt domiciliat în Brașov și am un teren intravilan proprietate personală în municipiul Bârlad,iar momentan sunt în litigiu cu un vecin al acestui teren. În calitate de reclamant pot deschide acțiunea în justiție unde am domiciliul, în Brașov? Mulțumesc anticipat pt eventualele opinii, răspunsuri.
Cu stimă.