avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va salut! Nu am studii juridice, nu ma pricep în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va salut! Nu am studii juridice, nu ma pricep în materie juridică ...

Va salut! Nu am studii juridice, nu ma pricep în materie juridică dar am o nelămurire/curiozitate și anume:
Diicot a trimis în judecata în 2016 un dosar la un anume Tribunal-(grup infracțional organizat/ proxenetism,spălare de bani, trafic de minori/persoane/droguri) inculpații din acest dosar au fost condamnați în mai 2020 la pedepse mari și pe bună dreptate cu executare( în proporție de 95%+daune materiale... etc...
Inculpații atunci, la aflarea sentinței au făcut toți apel(dreptul lor...), iar acum câteva zile au avut primul termen la Curtea de Apel.
Soluția pe scurt dată de magistrați a fost : **se amână cauza pentru pregătirea apărării **...
Asta este nelămurirea/curiozitatea mea:care apărare?ce înseamnă această pregătirea a apărării? Ma gândesc ca inculpații au fost apărați bine de proprii avocați timp de 4 ani(la Tribunal) ce anume/dovezi mai doresc sau mai au nevoie doamnele/domnii magistrați de la Curtea de Apel în afara de **apararea**care a fost la Tribunal?! Asta nu e limpede pentru mine.
Va multumesc anticipat

Ps:Nu ma așteptam ca la primul termen instanța sa respingă apelul declarat de inculpați și sentința sa devina definitivă dar sincer sa fiu nu ma așteptam nici ca instanța sa amâne cauza pentru **pregătirea apărării **?!?
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Adrian Dumitru 408, utilizator
A solicitat un avocat sau apelant-inculpat un termen in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Amanarea cauzei pentru pregatirea apararii presupune ca ca una sau mai multe dintre partile implicate in proces ( inculpati, parti civile etc.) au solicitat termen in sensul aratat, respectiv pregatirea apararii in calea de atac formulata.
De exemplu, in calea de atac un inculpat isi poate pastra avocatul ales de la fond dar dupa ce il angajeaza din nou, sau il poate schimba sau mai poate angaja unul care nu cunoaste dosarul si prin urmare acesta din urma trebuie sa il studieze si sa formuleze apararea in apel.In plus, daca in cauza exista si un apel al parchetului, evident trebuiesc formulate aparari fata de motivele acestuia.
Mai exista situatii cand avocatul este angajat cu o zi inainte de termen sau chiar in dimineata respectiva, ori si in acest caz se solicita termen in vederea pregatirii apararii .
Solutia amanarii cauzei pentru pregatirea apararii este legala, legea dand posibilitatea acordarii acestuia la primul termen de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”
Mulțumesc pt răspuns d-le Avocat

@ PETRE MARTA SIMONA PETRE
Mulțumesc D-na Avocat, am înțeles acum.
Cu stimă

Editat de moderator : motiv mesaj consecutiv cu citare integrala mesaj anterior.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel în proces penal. cum pot amâna cât mai mult cauza? Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, am fost condamnat de tribunal la o pedeapsa de 3 ani.cu executare si am declarat apel. Eu doresc sa aman cat mai mult cauza deoarece sunt in arest ... (vezi toată discuția)
Iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (legea 39/2003 art. 7) NcsNarcis NcsNarcis Dupa aproximativ 3-4 ani de judecata, grupul infractional organizat, a primit condamnarea de 4 ani. Acestia au facut recurs. Cate recursuri pot face? (vezi toată discuția)
Acordarea unui termen pentru angajare avocat puncuskaa puncuskaa acordarea unui nou termen de judecată în vederea garantării dreptului la apărare este obligatorie sau este optional? (vezi toată discuția)