avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate DidonaDijmarescu

Activitate DidonaDijmarescu

Asociatia de proprietari in care nu suntem membri activi si avem totul platit la zi poate sa nu ma mai instiinteze de ce plati as avea lunar, chiar sa ne dezracordeze de la apa care e la comun? Odata cu apartamentul au fost cumparate de noi si parte proprietate comuna, dreptul de trecere si dreptul la utilitati, Am facut cerere de iesire din asociatie datorita vecinului de sub care are un comportament abuziv fata de noi, vroia sa impuna montarea de panouri solare pe partea de acoperis de deasupra noastra, la mansarda, pentru care nu s-ar fi dat aviz de la pompieri, nefiind plafon de beton, deci ar fi fost o instalatie catre est cu potential pericol de incendiu, plus ca sistematic de ani de zile, mai ales noaptea, vin mirosuri puternic chimice de sub noi de la el, are obiceiul sa bea in fata blocului cu orele si in trecut s-a luat de curierii Glovo care urcau la noi. De la bun inceput a taiat doua randuri de tigla din acoperis inlocuindu-le cu carton cu tepi pusi anapoda cam 8mp, sub fereastra noastra. Putem sa ramanem fara apa, tevile trecand pe partea comuna? Cum platim daca asociatia nu ne va mai instiinta de ce avem de plata? Luna aceasta am inteles ca a dat afara si administratoarea. Masina lui de BC sta nemiscata cu lunile in poarta blocului, drumul public e parcarea lui. Are dulap pus pe scari in continuare, desi a fost notificat de doua ori in decursul anilor sa si-l retraga. Totul se intampla in Sectorul 2 in bloc cu 10 apartamente construit in 2017. Am fost intrebati daca vindem , nu , nu vrem sa vindem, in nici un caz la pret modic. Asociatia ar putea sa pregateasca preluarea apartamentului prin mimarea neplatii intretinerii de catre noi pe viitor? Si sa ramanem fara apa?


POPA GHEORGHE a scris:

Regulamentul forumului interzice sa facem recomandari nominale. Puteti accesa butonul "consultanti" si lua legatura cu avocatul dorit. Acesta, daca este disponibil, va poate reprezenta contracost.
Va puteti adresa baroului de avocati din orasul dvs.
Puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat.

Multumesc, ma refeream nu nominal, dar avocat in ce domeniu de activitate?
Vecinul constructor , cica specialist gaze-canal, in varsta , de sub noi, dupa ani de denigrari, hartuiri, amenintari la adresa noastra , sub pretexte mincinoase , continua in fiecare noapte sa emane mirosuri chimice , in jur de 03:00am. Ne puteti recomanda un avocat? Vrem sa putem locui si respira in propriul apartament fara a fi puse in pericol sistematic de acest individ care a baricadat in dreptul portii blocului cu masina, pe care daca o misca de trei ori pe an , in fata geamului de la strada a tras doua randuri de tigle inlocuindu-le cu carton cu tepi metalici, vreo 8mp, a amplasat un dulap pe casa scarii la et.2 ( seamana a baricadare cai evacuare) , inainte de constituirea asociatiei, dar cel mai greu este cu mirosurile chimice din fiecare noapte de ani, Clar ne-a pus gand rau si strategiile folosite contra vecinelor le-a mai aplicat sigur pe unde o fi mai locuit in trecut.



Vecinul de sub noi de ani de zile , pe langa alte multe rele, da in fiecare zi , in zona primei camere, mai ales in jur de ora 3:30am cu tot felul de chimicale, cred ca insecticide si detartrante dupa miros in cantitati mari. Stam cu geamul deschis iarna-vara, avem trei filtre hepa in apartament pornite. Unde si cum putem sa-l reclamam sa se opreasca odata? Anul acesta nu au venit mirosuri chimice puternice de la el doar cand a fost plecat de Pasti si intr-un weekend. Am anuntat de cateva ori asociatia de proprietari fara nici un rezultat.
Si , in alta ordine de idei, asociatia nici nu are fondurile necesare de moment pentru o instalatie solara, avem vecini restanti de luni de zile si la platile curente.. Nu stiu de fapt ce se vrea
Nu facem parte din asociatia existenta desi platim tot, actualmente neavand nici serviciu de curatenie pe bloc.
Vecinii au dreptul sa ocupe partea comuna din condominiu cu o instalatie care reprezinta risc la incendiu?
Daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane fizice) la mansarda sub acoperis, acoperis care a mai fost modificat in prealabil de vecinul de sub noi, cladirea nu are carte tehnica, nu facem parte din asociatie, iar cativa din vecini vor sa puna instalatie solara pe partea de acoperis care este peste camera mea, fara studii de rezistenta, fara autorizatie pompieri, cu alte cuvinte mai mult o improvizatie ieftina, instalatie neperformanta model vechi, cum pot sa-i impiedic, eu nefiind de acord cu instalatia, am inteles ca pot apare fenomene de supraincalzire sub ea, de infiltratii prin acoperis dupa montarea instalatiei, de suprasolicitare a structurii de rezistenta a acoperisului. Am inteles ca pentru acoperis nu se poate face asigurare suplimentara.
Buna ziua,
Daca am cumparat un apartament la etajul 3 si cota parte din calea de acces (casa scarii,scari) intr-un bloc tip vila cu o scara, 4 etaje, 10 apartamente implica ca am drept de acces? Specific ca nu fac parte din asociatia existenta in bloc. Urmeaza sa se instaleze de catre asociatie un interfon cu yala pe usa de la intrarea in bloc si nu sunt sigura ca mi se va asigura cheie. Am dreptul sa mi se asigure o cheie si codul de la interfon de la asociatia de proprietari si drept de acces ( in contractul de vanzare cumparare specificandu-se ca am cota parte din calea comuna a blocului) ?
Am inchis balconul meu de la etajul 3 cu plasa de siguranta (am pisic), cei care mi l-au montat au zis ca nu trebuie proiect sau aprobare fiind vorba de plasa. Este legal?