avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate Mara011

Activitate Mara011

Vă mulțumesc!
Bună ziua. Încă nu am semnat contractul, dar contabilul îmi spune că automat prestatorul persoana fizică trebuie să suporte taxele, ceea ce nu mi se pare corect. Că asociația nu are prin ce declarație să plătească taxele..
Eu știu că alte asociații încheie astfel de contracte și se pot plăti taxele, nu este obligat prestatorul..

Nu dorește/știe contabilul cum să procedeze sau legal nu se pot încheia astfel de contracte? Mulțumesc.
Bună ziua. O asociație poate încheia convenții civile cu persoane fizice? Am un proiect cultural și pentru chestiuni punctuale de scurtă durată (ex: organizare activități, susținere workshop-uri) doresc să închei convenții civile. Contabilul însă îmi spune că asociația nu are cum să plătească taxele pentru acest tip de contract, că nu am avea prin ce declarație să plătim ca asociatie. Prestatorul ar trebui sa plateasca taxele pe CNP-ul lui.
Mă puteți lămuri dacă o asociație poate plăti taxele pentru convenții civile și prin ce declarație?
Mulțumesc frumos!
Buna ziua.
Sunt presedinta unei asociatii si am primit o sponsorizare de la compania la care lucrez pentru realizarea unui eveniment cultural ( 20% din impozitul pe profit). Exista vreo problema legala daca o ruda (sora mea) va colabora cu asociatia ca persoana fizica pentru derularea evenimentului si va avea un contract? Din cate stiu nu exista niciun impediment, dar as vrea sa fiu sigura ca se poate. Multumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos pentru ajutor!
Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, imagini pentru social media si pentru site). Sau pentru astfel de materiale trebuie sa fac neaparat un contract de prestari servicii cu o firma/PFA? Graficianul cu care doresc sa lucrez nu are firma sau PFA. Mentionez ca am o asociatie, iar contabilul spune ca din punctul lui de vedere nu se poate incheia contract cu o persoana fizica (gen conventie civila). Dar nu mi-e clar daca materialele respective pot fi obiectul unui contract de drepturi de autor. Multumesc!
Buna ziua. Doresc sa inchid anul viitor, spre final, o asociatie infiintata in 2016. Cand a fost deschisa, s-au achizitionat diverse bunuri, un laptop, telefon mobil, birouri, imprimanta, pentru activitatea asociatiei. La inchidere, acestea se clasifica drept bunuri catre trebuie predate altei asociatii? Intreb pentru ca s-au uzat foarte tare si nu mai sunt in stare buna (de exemplu telefonul mobil a fost spart). Nu mai exista fonduri sa fie inlocuite ca sa le donam altei asociatii si ma intreb cum sa procedam. Multumesc!