avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate adrianm5

Activitate adrianm5

Multumesc pentru corectare, intr-adevare este 196/2018. Inteleg ca singura solutie este fie sa conving 20% dintre proprietari sa convocam adunarea, fie cumva comitetul?

Inteleg din alte discutii ca, in art 102 este mentionata ca si contraventie: "neconvocarea adunării generale, conform prevederilor prezentului act normativ; " - fapt care poate fi imputat atat presedintelui cat si comitetului.

Pot atunci sa formulez o plangere catre primarie si sa impart plata amenzii cu ceilalti membri? Poate ca de frica amenzii vor putea respecta legea.
Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020.
Premise:
- Am citit integral legea 186/2018, insa nu profesez in domeniul juridic si nu pot distinge daca pot de unul singur sa convoc A.G.
- Nici presedintele nici ceilalti membri ai comitetului nu doresc sa convoace adunarea generala pe motiv de "Coronavirus", desi exista spatiu suficient in proximitatea blocului.
- Presedintele, desi este proprietar, nu locuieste in bloc - astfel, discutiile comitetului au loc ad-hoc via whatsapp, telefon, sms sau cum se poate, dar niciodata in formatie completa, iar sedintele lunare de CEx lipsesc.
- Urmeaza sa angajam blocul intr-o plata semnificativa pentru montarea detectoarelor obligatorii de scurgeri de gaze, folosind fondul de reparatii care nu a mai fost aprobat din 2019 (desi este perceput).

Intrebarea mea este:
Intrucat as dori sa convoc adunarea generala pentru alegerea presedintelui, comitetului executiv, etc, descarcarea de gestiune s.a.m.d., care sunt caile prin care o pot convoca in situatia de mai sus?
Este vreun aspect critic pe care ar trebui sa il cunosc?