Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Adrian_Ilie_Argesanu

Activitate Adrian_Ilie_Argesanu

Răspuns la discuția Lot neconform stingatoare auto
Aveti dreptate, m-am dus din nou la cei cu reincarcarea si am aflat faptul ca e de curand legea, dar din fericire nu prea se aplica deoarece inca lumea nu a aflat de ea. S-ar putea sa avem un val de amenzi date pentru stingatoare fara manometru daca politia decide sa caute in trafic.
Răspuns la discuția Lot neconform stingatoare auto
"Manometrul este esential pentru a verifica presiunea din stingator."
Buna ziua! Nu vreau sa fiu contrar dar totusi am fost intr-un hipermarket si se vindeau stingatoare auto fara manometru, sunt nelamurit. Ori s-a dat acum de curand legea si nu au apucat sa le retraga pe cele neconforme ori domnul de la stingatoare m-a dezinformat.
Răspuns la discuția Lot neconform stingatoare auto
Bună ziua, dețin 2 chiar dar nu vreau să mă complic pentru produse de 70 lei, încă sunt valabile până pe 30 aprilie 2021. Nelămurirea mea era daca din octombrie 2020 de când a apărut comunicatul acela puteam primi amenda de la poliție deși nu știam faptul că acele stingătoare sunt neconforme. Mai am o întrebare, cele care se vând în comerț dar care nu au manometru sunt valabile? Domnul de la service-ul de stingătoare zicea ca nu ar fi valabile pentru că deși sunt omologate RAR dpdv ISCIR nu sunt valabile și deci poliția poate da amendă. E adevărat sau nu? Mai zicea că unele pierd presiune in timp și dacă acul manometrului este pe roșu degeaba respecta toate normele și e in termen că tot se poate sa fiu amendat pentru că trebuia reumplut. E legea chiar așa de drastică?
Buna ziua!

La reincarcarea stingatorului auto am descoperit ca face parte dintr-un lot retras si ca eram pasibil de amenda circuland asa cu el (asa m-au informat cei de la firma de stingatoare). Am aflat cu aceasta ocazie ca si cei care circula cu stingatoare auto fara manometru (care sunt conforme RAR dar nu ISCIR), sunt pasibili de amenda si oricum si cele cu manometru trebuie verificate la 12 luni chiar daca sunt valabile 5 ani. Se pare ca ISCIR a declarat unele loturi neconforme, care inainte erua conforme, fabricate de firma GEFILL SA si stantate pe metal cu inscriptia CE0029. Cei de la firma de stingatoare au spus ca au avut clienti amendati din cauza acestui lot de politia romana in trafic.
Chiar exista un cadru legal sa se dea amenda?

Am cautat pe internet si am gasit faptul ca intr-adevar sunt neconforme si nu au fost retrase de pe piata:
"De asemenea măsura de retragere de pe piata a acestor recipiente nu a fost pusă în aplicare în totalitate de către GEFIL SA." [ link extern ]
Multumim pentru sfaturi, pana la urma angajatorul a fost de acord sa plateasca salariul desi nu il va primi la munca, pana nu iese testul negativ.
Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la retestare testul a iesit pozitiv, iar angajatorul nu doreste sa il primeasca la munca deoarece il considera prea bolnav. A luat legatura cu medicul de familie si i s-a comunicat faptul ca nu poate sa primeasca concediu medical deoarece a primit deja 14 zile si este sanatos, nemaiavand simptome.

Ce poate face dpdv legal? Este o situatie atipica, in care este prea blonav pentru a lucra dar prea sanatos pentru concediu medical. Ce poate face pentru a nu pierde venitul necesar traiului?
Răspuns la discuția Familie cu recent pozitiv
Multumesc pentru raspuns, a fost o perioada atipica pentru noi, sfaturile dumneavoastra ne-au ajutat mult.
Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa cu acordul medicului de familie dupa 14 zile, fara retestare. Toti muncim de acasa deci nu e problema de angajator ci doar de mers la farmacie, cumparaturi. Unul dintre membrii familiei anterior negativi a iesit pozitiv, acum in Ianuarie. Intrebarea mea este se prelungeste carantinarea cu 14 zile pentru toti membrii familiei, inclusiv cei trecuti prin boala de curand (care desi sunt contacti recenti se presupune ca ar fi imuni, lucru care se poate dovedi cu test de anticorpi). Teoretic cei trecuti prin bloala ar trebui sa nu mai fie contagiosi. Mai mentionez faptul ca stam in case separate in aceeasi curte (aceeasi adresa) fata de persoana recent pozitiva.
Interzicerea nuntilor prin HOTĂRÂRE nr. 49 din 13.10.2020
Buna ziua! am o intrebare, in legatura cu articolul 23 din anexa hotararii :
Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.).
Inseamna ca nu se mai pot desfasura deloc, nici cu 8 sau 16 persoane cum a fost in starea de urgenta?
Va multumesc!