avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu1094

Activitate Nicu1094

Buna seara! Vin si eu cu o intrebare, parintii mei detin un teren de 2,4ha ”intravilan” spun cu ”” intravilan deoarece cand au pornit demersurile pentru parcelarea terenului in 2018 au aflat ca acesta a fost transformat in teren intravilan industrial (~70%) si extravilan (~30%) in anul 2002 printr-o hotarare a consiliului local fara a fi instiintati, fara a se trimite o scrisoare sau un act in acest sens. Terenul in actele vechi si in titlul de proprietate, inclusiv la registrul agricol apare ca si intravilan, se poate face ceva pentru a trece terenul din nou intravilan, in special partea pierduta ca si extravilan.
Va multumesc!
Revin din nou cu un alt update...am vorbit cu proprietarul masinii si intr-adevar acesta are datorii si nu imi poate elibera fiscal pentru inmatriculare, dar acesta a semnat actele de vanzare cumparare si eu as fi al 4-lea "proprietar" al masinii care circula pe numele proprietarului....acum m-am documentat si am aflat despre existenta unui contract de comodat intre mine si proprietar pentru a fi cumva "proprietarul masinii" Sau, pot actiona in instanta pentru eliberarea fiscalului? Ce costuri implica acest lucru si care ar fi durata de finalizare?
Revin cu un update, am reusit sa iau cartea masinii de la intermediar, si acesta mi-a dat numarul de telefon al proprietarului masinii pentru a lua legatura cu acesta in vederea emiterii fiscaului...doar ca din cate mi-a spus aceasta are amenzi neplatite la masina...cum pot obtine in alt mod fiscalul de la proprietarul masinii?
Exact


Av. Liviu Voinea a scris:

Adica ati facut contractul de V-C in fals ,ca si cum ati cumparat de la acea ''doamna'' ,fara ca ea sa fie de fata,ci doar in baza copiei CI pe care o detinea acel individ.

Corect?



Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat...Am cumparat un Audi A2 de la un domn din Drobeta Turnul Severin, dar nu domnul era proprietarul in acte ci o doamna din Bucuresti toate actele aflandu-se la el spunandu-mi ca el asa s-a inteles cu doamna cand a cumparat masina de la ea, sa nu o treaca pe el sa ramana masina pe numele doamnei, actele finnd valabile si reinoite anul acesta, deci parea in ordine. Omul mi-a promis ca el se va ocupa de restul de acte, respectiv de fiscal, asadar am mers impreuna la un birou de acte si am facut actele intre mine si proprietara masinii, acesta avand copii de buletin ale doamnei, am semnat actele (contractul de vanzare/cumparare) si le-a luat dansul pentru a le duce la doamna proprietara in acte pentru a le semna si pentru a obtine fiscalul (in maxim 10 zile, asa a spus) i-am dat banii si am plecat cu masina. De fiecare data cand l-am sunat mi-a raspuns, a spus ca a trimis actele la bucuresti pentru fiscal, ca e totul in ordine...au trecut cele 10 zile de mult si tot l-am sunat, raspunzand tot mai rar la telefon, mi-a spus ca mi-a trimis actele prin curier, dar am fost la sediul curierului si nu am nici un colet pe numele meu..adica nici macar inregistrat numele meu la curier si acum mi-a blocat si numarul...eu am inregistrat toata conversatia in momentul achizitionarii masinii...ce pot face?