avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Vin si eu cu o intrebare, parintii mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Vin si eu cu o intrebare, parintii mei detin un teren ...

Buna seara! Vin si eu cu o intrebare, parintii mei detin un teren de 2,4ha ”intravilan” spun cu ”” intravilan deoarece cand au pornit demersurile pentru parcelarea terenului in 2018 au aflat ca acesta a fost transformat in teren intravilan industrial (~70%) si extravilan (~30%) in anul 2002 printr-o hotarare a consiliului local fara a fi instiintati, fara a se trimite o scrisoare sau un act in acest sens. Terenul in actele vechi si in titlul de proprietate, inclusiv la registrul agricol apare ca si intravilan, se poate face ceva pentru a trece terenul din nou intravilan, in special partea pierduta ca si extravilan.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:28, 19 Februarie 2021
Numai prin modificarea PUZ si PUG.
Mergeti la Primarie si solicitati sa va dea o copie a Hotararii de Consiliu local/2002. Hotararile CL nu se comunica decat la cerere, dar se publica pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extra-intravilan ContSters88252 ContSters88252 am cumparat un imobil compus din teren si o constructie cu destinatie industriala, in 1999. la aceea data in fisa imobilului acesta figura ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Transformarea terenului extravilan in intravila vweritza vweritza Buna ziua! vreau sa cumpar o parcela de 1200 mp, teren extravilan, pe care as vrea sa il transform in intravilan pentru a construi o casa. Ulterior am aflat ... (vezi toată discuția)