avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate Podarug

Activitate Podarug

Unde găsesc legislația în vigoare pentru construcție pod(nu mansardă locuibilă) peste apartament la ultimul nivel?La ce instituție trebuie să mă adresez pentru obținerea avizelor și aprobărilor necesare?
Vă mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

In speta, poate presta activități remunerate în baza unei convenții civile.

Vă salut.Din câte știu o persoană pensionată anticipat parțial nu mai poate cumula alte venituri salariale.Dar poate presta activități remunerate,în baza unei convenții civile de muncă?
Doresc să-l cumpăr,de fapt să perfectez actele,autoturismul e deja în folosința mea,proprietarul e de acord,dar nu poate veni în țară prea curând din cauza pandemiei.Dar mi-ar fi de folos și o procură (dacă există)care să-mi dea dreptul legal de a incheia rca pe numele meu (pentru a evita eventuale complicații juridice in cazul unui accident) și de a monta gpl(caz în care mașina trebuie dusă la RAR pentru omologarea instalației de gaz)

raluk0207 a scris:

Ce vreti sa faceti de fapt? Ca transcrierea e una și RAR-ul e alta.
Dacă autoturismul are deja un proprietar (plecat în străinătate), nu il puteti înmatricula pe numele dvs.
Decât dacă îl cumpărați.

Vă salut.Doresc să transcriu pe numele meu un autoturism inmatriculat în România,dar al cărui proprietar nu se află în țară și nu poate veni datorită contextului actual.Am acceptul său de facto.Care ar fi procedura de urmat în lipsa acestuia?Se pot face actele astea prin poștă,sau măcar o procură care să mă imputernicească ca deținător al respectivului autoturism?Astfel în cât să-l pot asigura pe numele meu și să-i pot face modificări la RAR?
Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Concediile medicale pentru incapacitate temporară de muncă se acordă pe o durată de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire.

Vă salut.Mă puteți vă rog,ajuta cu un sfat?Știu că medicul specialist poate prescrie maxim 90 de zile de concediu medical într-un an.Știe cineva dacă e vorba de un an calendaristic(01.ian-31.dec) sau 12 luni consecutive?(adică de exemplu,mai 2020-mai 2021)Vă mulțumesc.