avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua.Există vreo lege în vigoare care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua.Există vreo lege în vigoare care stipulează că ...

Bună ziua.Există vreo lege în vigoare care stipulează că autoturismele care nu mai au ITP de cel putin 3 ani,sunt radiate din oficiu din circulație?Ce numar are această lege(dacă ea există)Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:58, 5 Iunie 2025
Există o lege în vigoare care stipulează că unui autovehicul cu ITP expirat i se suspendă înmatricularea începând cu data expirării. Se numește Codul Rutier cu modificările la zi.
Idem dacă expiră RCA, se suspendă înmatricularea.
Dacă în cazul expirării RCA o mai scoți la capăt, bani să plătești polița trebuie să ai, asigurarea se poate încheia online cu telefonul mobil, în cazul ITP-ului trebuie dusă mașina pe platformă până la prima stație ITP autorizată.
Intrebarea era alta, daca masina este radiata . Nu, nu este radiata, nici macar fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)
Lipsa rca si itp auto inmatriculat turcia paolo123 paolo123 Buna ziua. Tatal meu are o masina de la un prieten turc de circa un an de zile ce I-a fost lasata tatalui meu pentru a se folosi de ea. Noi stand la tara, ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicule Tudor Victor Constantin Tudor Victor Constantin Bună ziua. În urmă cu câțiva ani se discuta despre radierea din oficiu de către poliția rutieră a vehiculelor care au ITP sau (și) asigurarea RCA ... (vezi toată discuția)