avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate ietam

Activitate ietam

Buna seara! Pe ce va bazati cand afirmati asta. Legal, dar care lege? Multumesc!

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
NU,
Legal beneficiati doar de cele 12 calatorii gratuite conform Decretului Lege 118/1990.

Buna ziua! Sunt beneficiar al indemnizatiei conform DL 118/1990. In acelasi timp, sunt proaspat pensionar limita de varsta sistem public de pensii. Potrivit facilitatilor prevazute de decretul citat, am primit cele 12 tichete CFR gratuite. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul și la cele 6 bilete CFR (50 % reducere) aferente tuturor pensionarilor de drept din Romania. Multumindu-va anticiapat, va doresc sanatate!
Un executor la cererea avocatului care ma reprezinta este obligat sa trimita dosarul de executare sau numai la cererea instantei? Ce se intampla daca nu-l pune la dispozitia avocatului? Exista vreo prevedere legala?
Discuție Pensie de urmas
Bună ziua! O prietenă are pensie de urmaș de pe urma soțului din Italia. Ea locuiește în România acum, soțul a decedat în feb. (după ce s-a mutat și el în Romănia-cetățean italian fiind). Prietena a cerut transferarea pensiei într-un cont din Romănia, încă din luna octombrie. Cât durează să primească pensia pe contul nou? Dar pe contul vechi ea nu mai primește pensia? De regulă o primea din Italia pe 1 ale lunii. Adică până se realizează transferul în contul nou nu mai primește nimic?
Bună dimineața! O prietenă a fost căsătorită cu un cetățean italian, a locuit în Italia (reședința expiră în februarie 2017). S-a mutat anul trecut cu soțul în Romănia, iar în februarie acesta a decedat. Ea are pensie de urmaș obținută în Italia și ar dori să o transfere în Romănia. Însa, înainte de a pleca în Italia a muncit și în Romănia, obținănd o pensie pentru anii respectivi. Există riscul să o piardă pe vreuna din ele? Se cumulează cumva cele doua? O obligă prin lege să renunțe la una din ele? Mulțumesc.
Buna ziua! Am doua sentinte din 2010 pronuntate de Tribunalul Galati (reprezentant legal-Sindicatul Invatamantului Preuniversitar, obiect-drepturi banesti-Litigii de munca; parat: Scoala gimnaziala unde activam in acea perioada), prin care se spune: "obliga pe fiecare parata (mai sunt si alte scoli) la plata catre reclamanti, printre care ma aflu si eu, angajatii sai la data pronuntarii sentintelor civile nr....din 2010 si nr. ....tot din 2010, pronuntate de tribunal.. a dobanzii legale cuvenite, de la data inregistrarii actiunii si pana la data platii efective (restante salariale pe legea 221/2008).
Intrebarea mea este daca pot sa ma constitui parte separata si sa cer executare silita, pentru ca dupa mii si mii de promisiuni (intai s-au cerut de catre Ministerul Educatiei sumele, apoi s-a zis ca nu exista metoda de calcul unitara...etc.), nici anul acesta nu au fost cuprinsi banii in buget. Eu am iesit din sistem, sper sa nu se astepte sa disparem toti pe cale naturala cum de altfel s-a intamplat cu multi dintre noi. Multumesc mult.
Răspuns la discuția Primire in spatiu - Prima casa
Multumesc cyan. Trebuie sa mearga la evidenta populatiei, nu? Asta era sensul intrebarii "ce trebuie sa faca". Intr-adevar, nu ne inchiriaza spatiul. Practic noi ne mutam din localitate, fiindca il cheama jobul tatal ei. Duminica placuta!
Fiica mea tocmai si-a achizitionat un apartament prin programul Prima Casa si doreste sa ne ia in spatiu. La randul ei, ea este luata in spatiu de viitorul sot. Practic, noi vom locui acolo. Incalca vreo lege? Ce trebuie sa faca? Multumesc.
Buna ziua! Daca din iunie 2014 (ultima plata) nu a mai fost posibila poprirea pe salariu (persoana nu mai lucreaza), se mai poate face contestatie la executare in momentul angajarii respectivei persoane?
Răspuns la discuția taxa judiciara
Multumesc. Da, maine ma duc la Judecatorie sa verific dosarul. De fapt fac cerere. Nu stiu daca mi-l da pe loc.
Am uitat sa aduaug ca termenul de judecata este fixat pentru 18 februarie, dar vreau sa verific dosarul mai inainte sa vad ce intampinari au pus executorul si firma de recuperare. Ca in ultima adresa mi se cere sa dau raspunsuri la intampinare.