avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate anoanonim0527

Activitate anoanonim0527

Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
mulțumesc din inima!

gi-jane2 a scris:

Fata draga, tin sa te felicit pentru omul care ai devenit si sa iti urez toate cele bune! Sa ai parte macar pe viitor de tot ce e mai bun ca meriti cu prisosinta!

Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
@DlGoe
mulțumesc mult de înțelegere
sper ca multe dintre persoane au înțeles ce am vrut sa transmit
Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
@Nicoleta Cristina Romașcanu
aveti extrem de mare dreptate și va respect extrem de mult pentru înțelegerea dvs.
credeți ma (apropo)ca stiu cum sunt copii de vârsta mea din ziua de azi..de aia lumea de îndoiește de abilitățile mele..
eu prin ce am trecut m a făcut sa ma maturizez si sa înțeleg unele chestii mult mai devreme decât ar fi fost nevoie
nici măcar 2% nu ma asemăn cu ei și cu judecată ce o au

Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Liliana Gradinaru

doamna, atâta timp cât certurile și discuțiile sunt in toi, ca ma spăl la albie când este mai cald afara pentru ca trebuie sa car apa cu găleata, iar prin frig nu e cea mai buna varianta, sa o pun sa se încălzească, sa merg prin frig după ce m am spălat sa arunc apa murdara..sa îmi fac nevoile la wc ul din curte..credeți ma ca nu este usor deloc. de aia am specificat mai sus ca ma descurc singura chiar din multe puncte de vedere, chiar mi am căutat și de munca dar nimeni nu prea mai are nevoie la part time..nu credeți ca toate acestea lasă urme pe viitor? cât de greu e sa le înduri, cât de rușine îți e ca stai in așa condiții..
jigniri peste jigniri, adresări urate..chiar îmi doresc sa stiu: dvs a trebuit sa treceti prin așa ceva? sau orice alt om, asta este normalitate? eu nu vreau sa conving pe nimeni ca sunt adult, îmi stiu propriile puteri și stiu de ce sunt in stare

matusa mea are o situație extrem de buna, numai ca și ea locuiește in alta țara..ar fi echivalentul plecării din bucuresti oricum dacă m as muta la ea, cea ce nu vreau pentru ca aici am liceul, chiar mai aproape de apartament decât de casa tatălui meu..

dacă as sta acolo, pe lângă ca m ar ajuta mama, matusa mea, bunica mea, unchii mei care sunt la câteva blocuri de al meu, as caută și de munca deși nici acum nu m am dat la o parte numai ca nu am gasit..
Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multimesc mult de tot pt răspuns

pai in primul rând casa nu are cele mai bune condiții, nu exista o baie in aceasta casa..pereții sunt carpați, arată urat, nu prea este spațiu necesar..nu se compara cu apartamentul acela iar la partea cu întreținutul nu ar fi o problema, m ar ajuta mama, bunica mea, mătușile/unchii mei.

Irina Pricop a scris:

Teama mamei tale este cumva justificata. Ii este frica de faptul ca tatal, desi de-acord acum, o poate santaja in viitor cu faptul ca te-a lasat "de capul tau", tu, cel mai probabil, fiind incredintata mamei dupa divort. Poti sa cauti o solutie de compromis pentru moment, cu acordul tatalui sa stai o zi sau doua pe saptamana in apartamentul mamei. In ideea ca mai ai grija de casa, inveti in liniste pentru vreo teza/lucrare, etc. Apoi, cu timpul, doua zile devin 3, apoi 4 si tot asa, ajungi la 18 ani. Intrebarea este daca ai cu ce sa te intretii si cu ce sa intretii apartamentul. Si foarte important ar fi sa ai acordul parintilor in scris; asa ca ideea de la le cere in scris sa locuiesti o perioada singura nu e rea deloc. vezi ce ti-a scris mai sus d-na av. Romascanu. Si cand le ceri in scris, mentioneaza clar si motivele, mai ales cele legate de scoala/studii si de conditiile de locuit.
Ce inseamna, in afara de certuri, ca nu ai conditii bune de locuit. Poti sa dai detalii?

Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
Mulțumesc mult!
Unde ar trebui sa depun cererea?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

anoanonim0527 a scris:
Sunt obișnuita cu liceul, orașul etc
Ideea era sa îmi pot convinge mama ...


Cereți-le în scris.
(Citit cum trebuie, textul de mai jos nu prea se potrivește cu ceea ce vreți, dar ... dacă vă pricepeți la compuneri...)

Art. 498. -
(1) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani poate cere părinților să își schimbe felul învățăturii sau al pregătirii profesionale ori locuința necesară desăvârșirii învățăturii ori pregătirii sale profesionale.

Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeți ma ca sunt motive, se distruge capacitataea mintala și sentimentele copilului afectat, și credeți ma ca o simt pe pielea mea, am decăzut mental de când stau aici..Eu nu ma pot muta cu mama mea, mi ar fi greu sa ma acomodez. Sunt obișnuita cu liceul, orașul etc
Și credit ma ca, copilăria mea este de mult dusa din cauza problemelor și scandalurilor..îmi cam port singura de grija...Cunosc prietene care au venit de la țara in Bucuresti care locuiesc singure,3 fete intr un apartament închiriat cu 3 camere care au 16 ani..Câteodată maturitatea trebuie sa vina mai repede decât e normal. Ideea era sa îmi pot convinge mama, ca tatal meu nu va sesiza autorităților ca eu stau singura..Mulțumesc pt răspuns
Buna ziua, am 15 ani și părinții mei sunt despărțit, încă nu au divorțat. După ce părinții mei s au despărțit eu am mers la apartamentul mamei mele împreuna cu ea, din păcate a trebuit sa plece in alt oraș pentru a munci iar eu am fost nevoită sa merg înapoi la tatal meu. Nu prea ma înțeleg bine cu familia tatălui meu și nu îmi place sa stau aici plus ca nu sunt nici condiții bune de locuit..întrebarea e următoarea: Ma poate lasă mama mea sa locuiesc singura in apartamentul care acum este gol, menționez ca stiu sa gătesc, sa fac curat etc, sunt liniștita și destul de matura. Tatal meu nu ar fi in potriva dar mama crede ca nu este legal și ca dacă tatal meu sesizează vor fi consecințe..cum pot sa o conving sa ma lase sa stau acolo? Va rog, chiar am nevoie de un sfat..și faptul ca vreau sa stau acolo nu este un moft, este ceva necesar deoarece nu ma simt bine in casa tatălui meu(certuri) și este și o casa care nu are cele mai bune condiții de locuit.