avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru19891989

Activitate Alexandru19891989

Va multumesc

Cornel Vasile a scris:

1. Potrivit prevederilor Codului Fiscal, în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. Prin declararea functiei de baza la noul angajator, in afara de bonuri de masa, veti beneficia si de deducerea personala.

Buna ziua,
Lucrez la un loc de munca de 10 ani. Din cauza pandemiei am trecut la 4 ore. Salariul brut este peste 3.000 lei. De curand ma voi angaja si la alta societate tot part time (4 ore/zi) unde salariul net e 900 lei. La interviu (unde urmeaza sa incep in decembrie) mi-a zis ca daca o sa am functia de baza la ei imi vor da si bonuri de masa.
Intrebarile mele sunt 2:
1) trebuie sa notific la primil loc de munca faptul ca nu mai am functia de baza la ei? Sau doar noului angajator ii comunic asta?
2) prin declararea functiei de baza la noul angajator, in afara de bonuri de masa, voi beneficia si de deducere? Pt ca insumate nu ma incadrez la deducere. Se cumuleaza veniturile?
Multumesc anticipat