avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiudaminoiu

Activitate Claudiudaminoiu

Răspuns la discuția Evacuare- Atac la apel

gi-jane2 a scris:

daca reuseste sa faca alt contract sa ceara la divort beneficiul contractului de inchiriere.
ar mai fi o problema, ea acum are bani, dar peste 6 luni cand nu o sa mai aiba si salariul va fi tot 700 d elei, cu ce va plati?

Asta numai e o problemă, vor fi bani, a fost vorba mai mult de neglijenta din partea ei și de problemele cu soțul. Vă mulțumesc mult pentru sfat este foarte important.
Răspuns la discuția Evacuare- Atac la apel
Mulțumesc.

trandafir2 a scris:

Nu prea mai exista cale de atac. Incercati sa va intelegeti cu locatorul-proprietarul imobilului (acesta poate renunta la executare), sa ii platiti datoria si sa va refaca/prelungeasca contractul. Ar fi singura solutile

Răspuns la discuția Evacuare- Atac la apel
Nu mai poate fi atacată in nici un fel daca dovedește cu martori ca soțul o bătea, lua tot din casă și vindea pentru băutură, el nu aducea un ban în casa, ea a achitat 50% din datorie, după care nu a mai avut bani avea un salariu de 700lei ,ca și acum de altfel. Între timp a primit o mica suma de bani moștenire cu care ar putea sa achite toate datoriile și eventual inca 6 luni în avans. Dar într-adevăr judecătorul a dispus în august anul acesta încuviințarea executării silite privind evacuarea din imobil si plata datoriilor. Un avocat bun chiar nu mai poate face nimic, nu mai există nici o cale de atac atâta timp cât are 3 copii, din care 2 minori, vrea sa plătească și în avans și nu are unde sa se ducă? Plus ca a avut pana la momentul anularii contract pe casa? Nu exista nici o alta instanță la care poate apela? Vă mulțumesc.

trandafir2 a scris:

Din cate spuneti , in litigiul cu evacuarea , exista o hotarare definitiva. Daca este definitiva , nu prea mai aveti ce face , iar daca nu a fost pusa inca in executare , probabil ca la primavara va fi pusa in executare , sau poate nu , daca se intinde pandemia pana la anul in decembrie. Cine stie , poate aveti noroc.

Buna seara, A avut loc un proces în 2017 in care se cerea evacuarea si plata chiriei restante pentru o locuință sociala, instanta a hotărât ca evacuarea nu se poate aplica din cauza copiilor minori, iar datoria a fost reesalonata in 16 rate. După proces s-a plătit doar 50% din datorie, restul nemai platinduse, iar în noiembrie 2018 AFI a facut apel și a obținut din cauza asta și evacuarea. Urmează un proces in februarie 2021 pentru plata chiriei restante, locuință fiind locuita si acum de parata . Dacă se achita toată suma, deși AFI s-ar putea sa nu vrea sa o primească, se mai poate ataca decizia de evacuare, având în vedere ca este pandemia si in aceasta perioada parata a avut scandaluri cu soțul din cauza banilor și care au dus la o despărțire între ei și în final la un divorț încă neterminat. Se mai poate face ceva împotriva evacuarii? Mulțumesc.
Buna ziua. As dori sa știu dacă asupra unei case cumpărate de la AFI, fostul Icral, anul acesta și pe care după lege nu ai voie sa o vinzi timp de 10 ani după ce devii proprietar, se poate institui uzufruct viager in favoarea altei persoane?