avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate Matei Irina

Activitate Matei Irina

Bună ziua! Instituția la care sunt angajată ( asistent medical într - un cămin pentru persoane varstnice) a trecut din subordinea Consiliului local în cadrul direcției asistență socială, începând cu 1 aprilie 2021. Aceștia din urmă au spus că nu ne mai vor fi plătite suplimentar (nu ni se acordă nici zile libere) turele de sâmbătă și duminică pe motiv că nu depășim orele arondate lunii. Am încasat salariul pe luna martie fără spor pentru zilele de sâmbătă și duminică. Există o lege în această privință? Care sunt pașii pe care ar trebui să - i urmăm pentru a ne cere drepturile?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Zile libere pentru concediu supraveghere copil se acordă și pe perioada vacanței de iarnă? Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Același lucru l-am înțeles și eu conform legii, doar că, contabila de la instituția la care lucrez nu-mi dă dreptate și salariul pe luna Noiembrie mi l-a virat oprindu-mi impozitul și cotizațiile către stat, din venitul meu. Ce aș putea să fac în această situație, mai ales că starea de alertă se prelungește și intitutiile de învățământ nu se vor deschide. Și încă o întrebare, dacă îmi permiteți, pe perioada de vacanță trebuie să mă întorc la serviciu?
Bună ziua. Pe perioada concediului de supraveghere copil, cine face plata taxelor și impozitelor? Angajatorul și urmează să - și recupereze banii de la stat, sau ca și până acum, angajatul?