avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Instituția la care sunt angajată ( ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Instituția la care sunt angajată ( asistent medical ...

Bună ziua! Instituția la care sunt angajată ( asistent medical într - un cămin pentru persoane varstnice) a trecut din subordinea Consiliului local în cadrul direcției asistență socială, începând cu 1 aprilie 2021. Aceștia din urmă au spus că nu ne mai vor fi plătite suplimentar (nu ni se acordă nici zile libere) turele de sâmbătă și duminică pe motiv că nu depășim orele arondate lunii. Am încasat salariul pe luna martie fără spor pentru zilele de sâmbătă și duminică. Există o lege în această privință? Care sunt pașii pe care ar trebui să - i urmăm pentru a ne cere drepturile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 15 Aprilie 2021
OUG 114/2018
art. 35
(1) Prin derogare de la prevederile art. 21 alin (2)-(6) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2019-2021, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor sâmbătă și duminică și sărbători legale Baltimore Baltimore Sunt angajat în sistemul bugetar și execut serviciul în ture de 24/72.În fiecare lună am 7 sau 8 servicii și primesc un spor de noapte. Pot primi sporul ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Sărbătorile legale, sâmbăta și duminica Busioc Florin Busioc Florin Doresc sa știu dacă po fi plătit dublu dacă lucrez sărbătorile legale, Sâmbăta și duminica,lucrez în MAPN. personal civil (vezi toată discuția)