avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra Dr

Activitate Alexandra Dr

Buna ziua,
in ce conditii un proprietar al unui loc de parcare situat in parcarea subterana a blocului, isi poate monta contor individual la una din prizele aflate in vecinatatea locului de parcare? Scopul ar fi sa contorizeze separat consumul individual (incluzand incarcare masina electrica), pentru a se deduce apoi din consumul aferent spatiilor comune. E suficient ca acest contor sa fie autorizat de firma specializata si sa se ia aprobarea AG? In L196/2018 nu am gasit clarificari in acest sens.
Multumesc!
Buna ziua,
cum se procedeaza in cazul in care un membru al Comitetului Executiv al Asociatiei de proprietari si-a dat demisia, din motiv ca a vandut apartamentul si practic nu mai este membru al Asociatiei? Pana la noua AG in care se va alege un nou membru, poate Comitetul functiona cu 4 membri sau membrul demisionar isi poate delega atributiile catre unul din ceilalti membri/catre Presedinte, pana la AG?
Multumesc,
Răspuns la discuția Constituire fond reparatii
Multumesc pentru raspuns, insa nu ma lamureste prea mult acest articol. Legat de necesitatea constituirii nu exista dubii. In cazul concret despre care vorbesc, s-a propus colectare fond de reparatii pentru acoperis. Costul lucrarilor este destul de mare, prin urmare s-au propus 3 variante pentru colectarea banilor (de ex, anul acesta sa se colecteze doar o parte). Valoarea Fondului de reparatii va fi in functie de varianta votata. In acest caz, nu imi e clar daca e obligatoriu ca o varianta sa aiba jum+1 din voturi sau e valabila cea cu cele mai multe voturi?
Multumesc anticipat!
Constituire fond reparatii
Buna ziua, in ce priveste obligativitatea constituirii fondului de reparatii, au fost prezentate 3 variante, in functie de reparatiile care s-au propus a fi efectuate. Este necesar ca cel putin una din cele 3 sa obtina 50%+1 din drepturile de vot ale celor prezenti, sau se alege varianta cu cele mai multe voturi? In cazul in care voturile sunt impartite si nu se obtine majoritatea pe niciuna din cele 3 variante, inseamna ca nu se aproba fondul de reparatii? Multumesc!
Buna ziua,
Unul din proprietarii blocului in care locuiesc doreste sa-si vanda apartamentul iar potentialul cumparator a solicitat o copie dupa cartea tehnica a imobilului. Exista vreo obligatie a Asociatiei de proprietari sa ii puna la dispozitie aceste documente, avand in vedere informatiile care sunt incluse in cartea tehnica, cat si faptul ca acestea au fost solicitate de o persoana care nu este membra a Asociatiei?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!